Ametist kõrvaldatud Blatter on otsuses pettunud

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter.
Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) eetikakakomitee otsustas täna alaliidu presidendi Sepp Blatteri ametist 90 päevaks kõrvaldada. Blatter on endiselt kriminaaluurimise all ning eetikakomitee kogunes sel nädalal, et uurida Blatteri poolt 2011. aastal UEFA presidendile Michel Platinile tehtud kahe miljoni frangi suuruse makse tagamaid. Seoses uurimisega eemaldas komisjon mõlemad mehed 90 päevaks ametitest.

Blatteri esindajad kinnitasid ametlikus seisukohas, et šveitslane pole eetikakomitee otsusega absoluutselt rahul. «President Blatter oli pettunud, et eetikakomitee ei järginud distliplinaar- ega eetikakoodi, mis annavad võimaluse süüdistatavale selgitusi jagada,» seisis teates.

«President Blatter ootab võimalust esitada tõendeid, et ta pole vääriti käitnud. Ei kriminaalselt, ega muul viisil,» lisati avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles