Tänak tuli uunikumiga koduseid tippe kimbutama

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder võistlevad Saaremaa rallil Toyota Starletil.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder võistlevad Saaremaa rallil Toyota Starletil. Foto: Toomas Sepp

Mis saab olla ühele tipprallisõitjale parim lõõgastus? Loomulikult rallisõit! Tõsi, mitte igapäevaseks töövahendiks oleva WRC-masinaga, vaid näiteks ligi 30 aastat vana mudeliga tänapäevase tehnika vastu astudes. Just nii teevad MM-sarjas M-Spordi meeskonnas kihutavad Ott Tänak ja Raigo Mõlder, kes stardivad täna Saaremaa rallil igihalja tagaveolise Toyota Starletiga.

Staažikamad rallisõbrad mäletavad, kuidas aastatuhande alguses saavutas soomlane Kimmo Jalava oma Starletiga Eesti rallidel hullumeelseid kiiruskatsete aegu, pakkudes oma tagaveolise masinaga tõsist konkurentsi neliveoliste autode roolis olnud meestele. Vahepealsete aastatega on «päris» ralliautosid edasi arendatud ja neid vana masinaga ohustada näib ülimalt keeruline.

«Neliveolised autosid on arendatud ja lisaks ootab Saaremaal ka väga tihe konkurents. Starlet on aga ikka seesama 1986. aasta mudel. Tõsi, mõningate muudatustega,» võrdles Tänak enda ja konkurentide tehnikat. «Kindlasti ei hakka me pilli päris lõhki ajama. Sõitsime Starletiga paar nädalat tagasi ja see tundus olevat lõbus ning seepärast otsustasimegi Saaremaa rallil osaleda. Las ta siis jääbki lõbuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles