Postimees Londonis: lehtedes varjutavad Eesti-mängu ragbi MM ja FIFA skandaal

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglismaa ajalehtede spordikülgedel ei ole jalgpallikoondise homne mäng Eestiga kuigi suure tähelepanu all, peamise lehepinna hõivab siiski ragbi MM. Samas pole see ka üllatav, sest inglased on ju pääsu finaalturniirile juba kindlustanud. Lisaks püüab inglaste tähelepanu FIFA juhtide ümber jätkuvalt keerlev skandaal, mis sai eile õhtul uue pöörde.

Kvaliteetleht The Guardian alustab suure looga Sepp Blatteri ja Michel Platini võimaliku ametist taandamise kohta, mis sai täna hommikul ka ametliku kinnituse. Inglaste huvi antud teema vastu pole üllatav, sest just nemad on kõige häälekamalt viidanud FIFA ja ka UEFA tipus valitsevalt korruptsioonile. Sestap häbistatakse jalgpallijuhte nüüd mõnuga.

Veeruloos puudutatakse ka Inglismaa-Eesti mängu, kus vigastatud Wayne Rooneyt asendab rüdnaja rollis tõenäoliselt Theo Walcott. Pikema selleteemalise loo leiab aga kaheksaküljelises spordilisas alles kuuendalt leheküljelt, enne seda võetakse üksipulgi läbi ragbi MMil toimunu ning suur lugu on pühendatud ka finaalturniiri pääset jahtivale Põhja-Iirimaale.

The Guardiani pikem eelvaade mänguks Eestiga keskendub Theo Walcotti rollile.
The Guardiani pikem eelvaade mänguks Eestiga keskendub Theo Walcotti rollile. Foto: Postimees Sport

Daily Mail alustab samuti ragbi MMiga, kus kollakamale ajalehele iseloomulikult on teemaks eileõhtuses mängus ameeriklasest vastasele hambad sisse löönud lõuna-aafriklane Frans Malherbe. Samuti tehakse juttu MMil põrunud inglaste meeskonna sisetülist. Järgneb paariküljeline ülevaade Inglismaa tulevikust ning alles siis võetakse jutuks jalgpall, kus fookus on samuti Walcotti tegemistel. Viimane paariskülg räägib aga taas «FIFA kaardimajakese kokkuvarisemisest».

Probleemid FIFAs on inglastel alati hambus olnud. NIi käsitleb Sepp Blatteri ja Michel Platini ametist taandamist Daily Mail.
Probleemid FIFAs on inglastel alati hambus olnud. NIi käsitleb Sepp Blatteri ja Michel Platini ametist taandamist Daily Mail. Foto: Postimees Sport

Ausalt ja avameelselt puhta kõmulehe rolli kandev The Sun kirjutab Eesti-Inglismaa mängust kuuendal spordiküljel üheteistkümnest. Eelnevad suured lood jällegi ragbist ja Blatterist, aga ka kriketist ja veel mõne aasta eest Manchester Unitedi ridadesse kuulunud ning inglaste järgmiseks tulevikutäheks peetud, kuid rumalate otsuste tõttu oma võimalused käest andnud ja praegu Itaalias Lazios õnne otsivast 22-aastasest Ravel Morrisonist.

Inglismaa-Eesti jalgpalliloos on The Sun lisaks Walcottile vaatluse alla võtnud Tottenhami noore poolkaitsja Dele Alli, kes võib reedel Eesti vastu teha koondisedebüüdi. Samuti leitakse ruumi Inglismaa ja Kongo U17-koondiste kohtumisele, mille inglased võitsid koguni 8:0. Üle kahe külje ulatuv lugu räägib aga Jürgen Kloppi võimalikust asumisest Liverpooli peatreeneri kohale.

The Sun teeb jutu inglaste debütandist Dele Allist ning on vestelnud ka Mart Poomiga.
The Sun teeb jutu inglaste debütandist Dele Allist ning on vestelnud ka Mart Poomiga. Foto: Postimees Sport
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles