Inglismaa peatreener: minust oleks rumal koosseisu kohta midagi reeta

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglismaa jalgpallikoondise peatreener Roy Hodgson lausus tänasel mängueelsel pressikonverentsil, et ta ei kavatse homse algkoosseisu osas midagi välja öelda, kuid lubas, et platsile jookseb tugev meeskond.

«Platsile läheb väga tugev meeskond, aga minust oleks rumal teile midagi reeta,» lausus Hodgson ajakirjanikele. «Peale Michael Carricku ei ole keegi treeningute käigus viga saanud ja mul on tugev meeskond, kelle seast algkoosseis valida.»

Inglise ajakirjanike põhiküsimused keerlesid mõistagi tavapärase kapteni Wayne Rooney ümber, kes jääb vigastuse tõttu mängust kõrvale. «Loomulikult on see Wayne’i jaoks suur pettumus. Ta pole sedasorti mängija, kes tahaks ainsatki mängu vahele jätta. Aga ta sai Arsenali vastu mängides kerge vigastuse ja ehkki tema hüppeliiges paraneb hästi, ei taha me tema mängitamisega homme riskida. Teda ootab ees suur hulk mänge Manchester Unitedi särgis ja oleks hull lugu, kui temaga midagi juhtuks,» sõnas Hodgson.

«Praegu on tähtis, et Wayne saaks täielikult oma pisivigastusest paraneda ja olla parimas vormis, kui Manchester United järgmise mängu peab. Meile ja Wayne’il on tegu suure pettumisega, aga Gary Cahillil on hea võimalus meeskond kaptenina väljakule viia. Wayne ootab kindlasti väga homset õhtut, kui Sir Bobby Charlton annab talle üle kuldse saapa,» viitas Hodgson Inglismaa koondise kõigi aegade suurima väravaküti auhinnale, mille eelmises valikmängus Šveitsi vastu 50. koondisetabamuse kirja saanud Rooney Charltoni käest enda nimele võttis.

Foto: SCANPIX

Kapten Cahill: karjääri tipphetk!

«On erakordselt uhke tunne Inglismaa kaptenina koondis väljakule juhtida. See on suur au ja unistuse täitumine. Karjääri tipphetk!» lausus Gary Cahill, kes kannab Rooney vigastuse tõttu homses mängus esmakordselt Inglismaa koondise kaptenipaela. «Olen Wayne’iga palju rääkinud ja ootan homse õhtuga kaasnevat tunnet väga,» lisas keskkaitsja.

Hodgson rääkis pressikonverentsil ka, milline on vigastusega hädas oleva ründaja Danny Ingsi ja poolkaitsja Michael Carricki seis. «Danny Ings pole pärast koondisega liitumist meiega koos treeninud, sest ta vigastas mängus Evertoniga hüppeliigest, aga see allub ravile oodatust paremini. Loodame, et esmaspäevaks on ta terve,» andis Hodgson mõista, et Ings Eesti vastu ei mängi. Carrick on aga ilmselt mänguvalmis. «Michael Carrickile hakkas taas muret tegema kubemelihas ja me ei tahtnud treeningul riskida, sest see annab talle suurema lootuse homme mängida,» sõnas Hodgson.

«Meeskonnas on mängijate tuumik, kes on minuga ja omavahel üsna kaua koostööd teinud. Kas me leiame kindla koosluse ja liigume nendega edasi? Kas peame pidevalt neile asendajaid otsima, sest nad on vigastatud? Oleme piisavalt eksperimenteerinud, teame, mida tahame teha ja milliseid mängijaid kasutada. Nüüd on vaja vaid treenida,» lausus Hodgson.

Edasipääsu juba taganud inglaste peatreenerile valmistas ka muret finaalturniirideks määratud asetus. «Raske aru saada, kuidas FIFA tabel toimib. Kuidas me saame 13 mängust 10 võita ja kolm viiki mängida, olla grupi liidrid, aga samal ajal on tabelis meist kõrgemal olevatel meeskondadel kuus punkti vähem. Kuid mängima peab kõigiga ja kui platsile astud, loeb vaid see, mida sa seal teed,» nentis ta.

Inglaste peatreenerilt küsiti ka, mida ta arvab taas FIFA ümber lahvatanud skandaalist. «Kõik, mis puudutab FIFAt, on Inglismaa alaliidu ja selle esimehe Greg Dyke’i asi. Ükskõik mida nad ütlevad, mulle see sobib. Ma ei taha rohkem midagi lisada, sest see pole minu rida. Minu asi on Inglismaa koondist juhendada,» sõnas Hodgson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles