Kelly Sildaru saab uueks juhendajaks Prantsusmaa tipptreeneri

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Toomas Tatar

Eesti andekas vigursuusataja Kelly Sildaru hakkab treenima Prantsusmaa juhendaja Greg Guenet käe all. Tegu on tõelise tipptreeneriga - muuhulgas on Guenet viinud kaks enda õpilast olümpiamedaliteni.

Prantsuse portaal ledauphine.com kirjutab, et 13-aastane Sildaru on vigursuusatamise pargisõidus (slopestyle) juba ülitugev, aga loodab saada oluliselt paremaks ka rennisõidus (half-pipe).

«Tema isa (ja senine ainuke treener Tõnis Sildaru) tuli Uus-Meremaal peetud MK-etapil minu juurde ja küsis, kas ma saaksin Kelly rennisõidus enda hoole alla võtta. See on minu jaoks uus ja huvitav väljakutse. Kellyt kutsuti kõikidele suurematele võistlustele, aga ta kaalub ainult 35 kilogrammi ning on suuremateks hüpeteks veel liiga väike ja kerge,» ütles Guenet portaali vahendusel.

Guenet hoolealuste hulka kuulub näiteks 2014. aasta Sotši olümpiamängudel naiste vigursuusatamise rennisõidus hõbeda võitnud Marie Martinod ja samal olümpial meeste rennisõidus pronksi teeninud Kevin Rolland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles