EM-valiksari: Saksamaa kaotas Iirimaale, Lewandowski päästis Poolale viigi

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iirimaa kaitsja Cyrus Christie (vasakul) heitlemas Saksamaa staari Andre Schürrlega.
Iirimaa kaitsja Cyrus Christie (vasakul) heitlemas Saksamaa staari Andre Schürrlega. Foto: SCANPIX

2016. aasta jalgpalli EMi valiksarjas peeti neljapäeval mänge kolmes grupis. F-grupist tagas esimest korda pääsu EMile Põhja-Iirimaa, I-grupi võidu kindlustas Portugal. Ülipõnevaks kujunes seis D-grupis, kus Saksamaa kaotas Iirimaale ning Šotimaa ja Poola viigistasid.

D-grupp:

Gruusia - Gibraltar 4:0 (30., 45. Vatsadze, 35. Okriashvili, 87. Kazaishvili)

Iirimaa - Saksamaa 1:0 (70. Shane Long)

Šotimaa - Poola 2:2 (45. Matt Ritchie, 62. Steven Fletcher - 3., 90+4 Robert Lewandowski)

Tabeliseis: Saksamaa 19, Poola 18, Iirimaa 18, Šotimaa 12, Gruusia 9, Gibraltar 0

Pühapäeval peetavas viimases voorus lähevad vastamisi Saksamaa - Gruusia, Poola - Iirimaa ja Gibraltar - Šotimaa. Saksamaale piisab edasipääsu kindlustamiseks viigist. Kui Gruusiale suudetakse siiski kaotada, ähvardab Poola ja Iirimaa viigi korral Saksamaad kolmandaks jäämine ehk otsepääsme asemel play-off mängude pidamine. Omavahelistes mängudes oleks Iirimaa kogunud 6, Poola 5 ja Saksamaa 4 punkti ning see annaks surnud ringis eelise just Iirimaale ja Poolale. Saksamaa aitaks esimese kahe hulka ka see, kui Poola - Iirimaa matš ei jääks viiki. Kui Saksamaa saab Gruusialt vähemalt punkti kätte ja Poola - Iirimaa jääb 0:0 või 1:1 viiki, saab Saksamaa järel teise koha Poola. Kui viigiseis jääb 2:2 või enam, siis Iirimaa.

F-grupp:

Põha-Iirimaa - Kreeka 3:1 (35., 58. Steven Davis, 49. Josh Magennis - 87. Christos Aravidis)

Ungari - Fääri saared 2:1 (63., 71. Daniel Bode - 11. Roaldur Jacobsen)

Rumeenia - Soome 1:1 (90+1. Ovidiu Hoban - 67. Joel Pohjanpalo)

Tabeliseis: Põhja-Iirimaa 20, Rumeenia 17, Ungari 16, Soome 11, Fääri saared 6, Kreeka 3.

Viimases voorus mängivad Soome - Põhja-Iirimaa, Fääri saared - Rumeenia ja Kreeka - Ungari. Põhja-Iirimaa pääseb grupist kindlalt edasi. Kui Ungari ja Rumeenia jäävad punktitabelis viiki, pääseb omavahelistes mängudes rohkem võõrsil löödud väravate tõttu edasi Ungari. Igatahes tuleb Ungaril loota, et Rumeenia ei võida Fääri saari, vastasel juhul neil võimalusi teiseks tõusta pole.

I-grupp:

Albaania - Serbia 0:2 (90+1. Aleksandar Kolarov, 90+4. Adem Ljacic)

Portugal - Taani 1:0 (66. Joao Moutinho)

Tabeliseis: Portugal 18 (7 mängu), Taani 12 (8), Albaania 11 (7), Serbia 4 (7), Armeenia 2 (7).

Viimases voorus kohtuvad Serbia - Portugal ja Armeenia - Albaania. Portugal on edasipääsu kindlustanud, teine koht on veel lahtine. Albaania peab teiseks tõusmiseks Armeenia vastu kolm punkti saama, sest viigi korral aitab Taani edasi omavahelistes mängudes võõrsil löödud värav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles