Meenutus: Eesti esimene nukker käik Wembleyle ja efektne omavärav

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglismaa jalgpalliliit on enne tänaõhtust Inglismaaja Eesti vahelist EM-valikmängu oma YouTube'i-kontole üles pannud video 2007. aastal peetud esmakordsest kohtumisest Wembleyl.

Paraku ei ole eestlastel sellest kohtumisest midagi head meenutada, sest kiire avavärav Shaun-Wright-Phillipsilt, Raio Piiroja jalast rikošeti saanud ja Mart Poomi selja taha lennanud Wayne Rooney löök 32. minutil ning Taavi Rähni õnnetu, kuid samavõrd efektne omavärava vaid minut hiljem aitasid inglased kindla 3:0 võiduni. Samas polnud too valiktsükkel ka nende jaoks rõõmustav, sest pärast võitu Eesti üle kaotati võõrsil Venemaale ja kodus Horvaatiale, jäädi EM-finaalturniiri piletist ilma ning peatreener Steve McLaren sai sule sappa.

Neli päeva vähem kui kaheksa aastat tagasi toimunud mängu oli Wembleyle vaatama kogunenud 86 665 inimest. Praegustest Eesti koondise mängijatest astusid tolles mängus Wembley murule Ragnar Klavan, Enar Jääger, Aleksandr Dmitrijev ja Joel Lindpere, pingilt jälgisid kaaslaste tegemisi Alo Bärengrub ja tänaseks koondise esiväravavahiks tõusnud Mihkel Aksalu. Samuti viibib praegu koos koondisega Inglismaal Poom, kes töötab juba pikemat aega Eesti koondise väravavahtide treenerina.

Inglismaa koondises pole aga hetkeseisuga ainsatki meest, kes oleks mänginud ka 2007. aastal, sest Rooney jääb vigastuse tõttu tänasest kohtumisest kõrvale. Toona oli Inglismaa koondis staare täis ja sestap oli EM-ilt eemale jäämine neile eriti valus löök - kandsid ju koondisesärki Eesti vastu lisaks Rooneyle näiteks Sol Campbell, Rio Ferdinand, Ashley Cole, Steven Gerrard, Michael Owen ja Frank Lampard.

Inglismaa-Eesti tänane kohtumine algab Wembley staadionil Eesti aja järgi kell 21.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles