Video: köiel trikitavad eestlased kutsuti Red Bulli suurvõistlusele

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauri Vahesaar 2014. aastal Red Bull Airlines võistlusel
Tauri Vahesaar 2014. aastal Red Bull Airlines võistlusel Foto: Olaf Pignataro

Homme toimub Sitsiilias järjekorras kolmas Red Bull Airlines slackline võistlus, kuhu on on kutsutud osalema 12 maailma parimat slacklinerit. Nende hulgas asuvad võistlema ka eestlased Jaan Roose ning eelmisel aastal teise koha saavutanud Tauri Vahesaar.

Enam kui seitsme meetri kõrgusel ilma julgestustrossideta toimuv võistlus paneb proovile võistlejate akrobaatilised oskused, koordinatsiooni ja keskendumisvõime. «Liinid on seitsme meetri kõrgusel maapinnast ja liinide all on suur airbag, kuhu liinilt kukkumise korral maandutakse. Teistsuguseks teeb võistluse see, et enam ei ole kannaga kerget maa puudet ja otseselt ei ole võimalik selleks võistluseks treenida,» iseloomustas võistlust eelmisel korral teiseks tulnud Tauri Vahesaar.

Sel aastal esikohta püüdma sõitev Vahesaar peab oma trumpideks loovust ja uute elementide katsetamist. «Püüan mõista, kuidas kohtunikud hindavad ja vastavalt sellele enda kava koostada,» lisas ta. Kohtunikud hindavad võistlusel etteaste keerukust, tehnikat, originaalsust ja hüppeid.

Slackline sai alguse 70ndate Ameerikas. Algselt mänguline tegevus on saanud populaarseks spordialaks üle kogu maailma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles