Pehrsson: ma ei süüdista kohtunikku, aga meil polnud ka õnne

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson teenis uue lepingu ning andis pressikonverentsil aru senise pooleteise aastaga tehtust ja tulevikuplaanidest.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson teenis uue lepingu ning andis pressikonverentsil aru senise pooleteise aastaga tehtust ja tulevikuplaanidest. Foto: Jaanus Lensment

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson lausus pärast 0:2 kaotust Inglismaale, et väravaolukorrad jäävad kripeldama.

«Keskendusime kaitsetööle ja sellest lähtuvatele vasturünnakutele. Samuti oli oluline kontrollida mängu, kui valdame ise palli. Olime terve mängu jooksul ühtsed, aga kuna mängisime tugeva vastasega, tekkis neil loomulikult võimalusi. Vasturünnnakutel ei olnud me ise paraku piisavalt osavad ega piisavalt kiired,» nentis Pehrsson.

«Avapoolajal oli Sergei Zenjovil võimalus väravavahiga üks-ühele pääseda, kui Ats Purje poleks ette jäänud. Poole tunniga elasime mängu sisse ja rahustasime mängu maha, mis oli väga tähtis. Kahju, kui lased lüüa ühe värava võimalikust suluseisust ja teise olukorrast, kus minu meelest tehti meie mängijale selge viga. Ma ei süüdista kohtunikku, aga meil polnud ka õnne, mida võõrsil Inglismaaga mängides vaja läheb,» sõnas Pehrsson.

Theo Walcotti avavärav 45. minutil ei muutnud Pehrssoni sõnul tema plaanides midagi. «Oleks enesetapp võõrsil inglasi kõrgelt pressida ja oma mängu avada. Emotsionaalselt oli see muidugi väga valus värav, me ei saanud õnnelikena riietusruumi minna. Aga ütlesime endale, et võimalusi tekib ja kõik sõltub realiseerimisest.»

Teisel poolajal võttis rootslane platsilt ära Purje, nihutades rünnakule Zenjovi. «Tahtsin säilitada Zenjovi kiirust, ta pakkus vastase keskkaitsjatele midagi senisest erinevat. Lisaks on Purjel olnud probleeme reielihasega ja ta tegi eile esimest korda täismahus treeningu. Poolajal ütles ta, et jalg on veidi kange ja ma ei teadnud, kaua ta vastu peab,» selgitas Pehrsson.

«Meeskond reageeris avaväravale ootuspäraselt, oleme oma emotsioonide kontrollimisega üldse palju tööd teinud. Meil on enesekindlust ja tasakaalu,» sõnas Pehrsson, kuid tunnistas, et olukord, kus valiktsüklis ei löödud võõrsil ühtegi väravat ja saadi vaid üks punkt, pole rõõmustav.

«Inglismaa vastu olime selgelt paremad kui Šveitsi vastu. Võõrsil nulli peale jäämises pole midagi erilist, kuid Sloveenias oli meil väravavõimalusi. San Marinos olime aga kehvad nii meeskondlikult kui ka individuaalselt. Ka mäng Leeduga oli kehvem kui sügisesed kohtumised võõrsil,» nentis Pehrsson.

Eesti peab tsükli viimase mängu esmaspäeval kodus Šveitsiga, kes kolkis täna 7:0 San Marinot. «Ei oska öelda, kui palju vahetusi Šveitsi mänguks algkoosseisus teeme. Sõltub mängijate taastumiskiirusest. Edasipääsuvõimalust meil enam pole, aga sellistest mängudest saame nii palju kogemusi. Peale Klavani ei saa meie meestest keegi pidevalt sellisel tasemel mängima, seega peame neist kohtumistest maksimumi võtta,» lausus Pehrsson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles