Konstantin Vassiljev: jalgpall on väravate mäng, peame lööma hakkama

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljev.
Konstantin Vassiljev. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Konstantin Vassiljev lausus pärast 0:2 kaotust Inglismaale, et meeskond peab õppima väravaid lööma – ilma selleta on raske punkte noppida.

«Tugevam võttis oma, Inglismaa domineeris terve mängu. Neil oli päris palju võimalusi, Mihkel (Aksalu - toim) tegi meil suurepärased tõrjed ja kaitsjad toetasid kõvasti, aga kahjuks individuaalne meisterlikkus ikkagi otsustab selliseid mänge. Mõnel hetkel vajusime lihtsalt liiga madalale ja oli väga raske surve alt välja tulla. Mingitel momentidel siiski proovisime midagi luua. Sajaprotsendilist võimalust meil polnud, paar-kolm poolmomenti. Kahjuks ei realiseerinud neid kõige paremini,» tõdes Vassiljev.

Poolaja lõpusekunditel sisse lastud värav Vassiljevi sõnul eestlasi mentaalselt väga ei mõjutanud. «Pole muidugi õige moment endale väravat lasta, see võttis neil pinge maha. Teisel poolajal mängisid nad seetõttu natuke teistmoodi, kuna teadsid, et neil on värav olemas. Teisest küljest muutusid nad ka natuke ettevaatlikumaks ja seal oli võib-olla meie võimalus, kahjuks lasime endale lüüa teise värava, mis lõpetas mängu. Midagi pole teha, see ongi jalgpall tipptasemel. Mitte ühelgi hetkel ei saa lõdvaks lasta! Tablool oli 44.52, kui meile see värav löödi…. Nii see juhtub.»

Võrreldes avamänguga Tallinnas oli Vassiljevi arvates mängupilt umbes sama. «Aga kui sa vajud väga alla, siis on raske seda 80 meetrit joosta. Kui sa ei pane keskkaitsjatele survet peale, on nad alati värsked ja saavad pressingu alt välja tulla. Mõnel hetkel õnnestus meil endal väga hästi surve alt välja pääseda, kahjuks ei õnnestunud neid rünnakuid lõpuni viia.»

Valiksarjas jäigi Eesti võõrsil väravata, vaid San Marinoga tehti 0:0 viik. «See on pigem meie probleem. Väravaid on praegu tunduvalt vähem kui varem. Kahjuks tuleb tunnistada, et kui oleme jäänud 0:1 taha, ei ole me sellest kordagi välja tulnud. Hea küll, Islandiga kodus, aga valiksarjas pole seda olnud. Jalgpall on väravate mäng, me peame need ära lööma, kui tahame viiki saada. Üks eksimus võib alati kaitses tulla ja selles pole keegi süüdi – see on mäng,» nentis Vassiljev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles