Kapten Klavan: kui mängime kaitsvalt, on ka ründajatel vähem šansse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan lausus pärast 0:2 kaotust Inglismaale, et meeskond on arenguprotsessi keskel.

«See oli juba enne mängu teada, et kvaliteedivahe on suur. Aga andsime meeskonnana endast parima, et inglasi nulli peal hoida. Kaks sellist võimalust… Kui sa mängid Inglismaa vastu Wembleyl ja sellist õnne ka pole, siis on raske,» sõnas Klavan.

Positiivsena võtab koondis Klavani arvates Wembleylt kaasa meeskonnavaimu. «Mängulise poole pealt peame järjest paremaks ja enesekindlamaks minema, eks see on protsess, mis üleöö ei toimu. Oli ka nüansse, kus näitasime mingil määral edasiminekut, kuigi mitte liiga palju,» lausus ta.

Klavani sõnul ei saa väravatenappus osas ainult sõrmega koondise edurivi suunas näidata. «Paljudes mängudes, kus mängime kaitsvamalt, on ründajatel ka vähem võimalusi, mida realiseerida. Aga ei saa öelda, et meil poleks võimalusi olnud. Asi pole ainult ründe- ega kaitseliinis,» tõdes Klavan.

Ajakirjanike pisut provotseerivale küsimusele, kas talle meeldiks Inglismaal tihedamini mängida kui iga kaheksa aasta tagant, vastas Klavan muigega. «Olen alati öelnud, et see on mu unistus ja jääb mu unistuseks, aga kas see ka kunagi realiseerub – raske öelda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles