Suurepäraseid tõrjeid teinud Aksalu: meelde jääb ikkagi kaotus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Aksalu.
Mihkel Aksalu. Foto: SCANPIX

EM-valikmängus Inglismaa vastu säras Eesti koondise eest enim Mihkel Aksalu, kes tegi mitu suurepärast tõrjet. Väravaolukordades polnud tal palju päästa, ent mees ise tõstis koondise tulemuse enda panusest olulisemaks.

Kas Eesti koondise esiväravavahi tiitel teeb Aksalul tuju heaks? «Ega ta halv… noh, praeguses seisus mitte,» mõtles puurilukk poole vastuse pealt ümber. «Pigem jääb ikkagi see kaotus meelde,» oli Aksalu morn. «Eks häid hetki võib ka sellest mängust kaasa võtta, aga me ei tulnud ju siia ikkagi kaotama. Tulime andma endast kõike ja oleks õnn läinud natuke meie poole, oleks ehk isegi siit midagi kaasa varastanud. Väsisime, plaan oli hoida esimene poolaeg ära. Teadsime, et kui suhteliselt sügaval istume, jääb neil liinide taha vähem ruumi, kuhu joosta. Aga tehti meile see üks ära ja veel nii valusal hetkel,» sõnas Aksalu.

«Mängida on võimalik nii, kuidas vastane lubab, ja teisel poolajal oli meil paar võimalust ka. Üritasime nende äärekaitsjate taga auke leida ja teisel poolajal see kohati isegi toimis, näiteks Artur (Pikk – toim) sai kohati hästi tsenderdada. Aga ma tean, kui raske tervel meeskonnal oli kaitsetööd teha ja sealt veel leida see lisajõud, et ründesse minna… See töö, mis kogu meeskond kaitses tegi, oli ikka üle mõistuse,» tunnustas Aksalu kaaslasi.

Šveitsi vastu läheb koondis esmaspäeval Aksalu sõnul taas tulemust püüdma. «Üritame jalad uuesti värskeks saada ja head emotsiooni pakkuda,» sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles