Väravanäljas sakslased otsivad uut Kloset

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendaarne Saksamaa jalgpallur Miroslav Klose lõpetas koondisekarjääri maailmameistrina. Lisaks tõusis ta MM-finaalturniiride kõigi aegade suurimaks väravakütiks.
Legendaarne Saksamaa jalgpallur Miroslav Klose lõpetas koondisekarjääri maailmameistrina. Lisaks tõusis ta MM-finaalturniiride kõigi aegade suurimaks väravakütiks. Foto: SCANPIX

Jalgpalli valitsev maailmameister Saksamaa kaotas eelmises EM-valikmängus 0:1 Iirimaale ning sealne meedia on hetkel sunnitud tunnistama, et koondise ründeliinis puudub kindel liider.

Ajaleht Bild toob välja, et sakslased tegid kokku 17 pealelööki, kuid ükski neist ei jõudnud sihile. Kusjuures, ründeliini moodustasid sellised staarid nagu Marco Reus, Mario Götze, Mesut Özil ja Thomas Müller. Vigastada saanud Götzet asendas pooletunnise mängu järel Andre Schürrle. Nimekaid mehi justkui on, kuid sellist väravamasinat nagu Miroslav Klose hetkel võtta ei ole.

Bild arutleb, et just Klosega sarnast ründajat on koondisel vaja, kuna näiteks Iirimaa vastu oli puudu mees, kes suudab ka peavõitluses tugev olla. 37-aastane vanameister lõpetas aga pärast võidukat MMi koondisekarjääri.

Endine tippväravavaht Jens Lehmann pakkus välja, et peatreener Joachim Löw peaks koondisesse kutsuma 32-aastase Frankfurti ründaja Alexander Meieri. «Tema kaasamine tooks koondisesse midagi uut ning seda peaks kindlasti kaaluma,» ütles Lehmann. Meier ise lisas tagasihoidlikult: «Mul on hea meel, kui ta nii arvab.»

Meier mängib juba 2004. aastast Frankfurti Eintrachtis ning on viimastel aastatel tõusnud stabiilseks väravakütiks. Eelmisel aastal lõi mees Bundesligas koguni 19 tabamust.

Noorena esindas Meier Saksamaa U21 koondist, kuid täiskasvanute seas on tal debüüt tegemata. Pikkust on võimsal ründajal 196 cm ning potentsiaali nn uueks Kloseks saada peaks olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles