Maailmameister Saksamaa sihib EM-piletit, Albaania võimalus teha ajalugu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsev maailmameister Saksamaa juhib küll enda alagruppi, kuid EM-finaalturniiri pileti kindlustamine on jäetud viimaseks vooruks.
Valitsev maailmameister Saksamaa juhib küll enda alagruppi, kuid EM-finaalturniiri pileti kindlustamine on jäetud viimaseks vooruks. Foto: SCANPIX

2016. aasta jalgpalli EM-finaalturniiri osalejatest on praeguseks pooled meeskonnad selged ning täna õhtul tagavad endale pääsme veel 4 meeskonda.

Eilsete mängude järel on koha EMil kindlustanud 12 meeskonda. Korraldajana võtab finaalturniirist osa Prantsusmaa ning kvalifikatsiooniturniirilt on edasipääsu kindlustanud Austria, Belgia, Tšehhi, Inglismaa, Island, Itaalia, Põhja-Iirimaa, Portugal, Hispaania, Šveits ja Wales.

Tänasega pannakse punkt mängudele D-, F- ja I-alagrupis. D-alagrupis ei ole veel kumbki edasipääseja selge ning nendele kohtadele on kandideerimas veel kolm tiimi. Alagrupi liidrina läheb viimasele voorule vastu Saksamaa, kes on kogunud 19 punkti. Neile järgnevad Poola ja Iirimaa 18 silmaga.

Viimases voorus võõrustab Saksamaa Gruusiat ning Poola ja Iirimaa kohtuvad omavahel Varssavis. Kuna Poola ja Iirimaa mängivad omavahel, siis sakslastele piisab Gruusia vastu edasipääsuks ka viigist. Samal ajal piisab ka Poolal edasipääsu tagamiseks Iirimaa vastu viigist.

F-alagrupis on endale edasipääsu taganud juba Põhja-Iirimaa. Teise koha nimel heitlevad veel Rumeenia ja Ungari. Rumeenia tagab kindlalt edasipääsu, kui täna alistatakse võõrsil Fääri saared. Ungari sõidab samal ajal külla Kreekale.

I-alagrupis on endale edasipääsu taganud Portugal. Teise koha nimel heitlevad veel Taani ja Albaania. Praegu hoiab alagrupis teist kohta Taani, kellel on aga kõik kohtumised juba peetud. Kolmandal kohal olev Albaania mängib aga võõrsil Armeeniaga. Albaania vajab teisele kohale kerkimiseks võitu, kuna viigi korral oleks neil Taaniga võrdselt punkte ja omavahelises mängudes on eduseis taanlastel.

Ainsa debütandina võib täna endale EM-pileti kindlustada Albaania. Seni on käimasoleva EM-valiksarjaga endale esimest korda EM-pääsme välja teeninud Island, Wales ja Põhja-Iirimaa.

Tänased kohtumised EM-valiksarjas

D-alagrupp:

Saksamaa – Gruusia (21.45)

Gibraltar – Šotimaa (21.45)

Poola – Iirimaa (21.45)

Tabeliseis enne viimast vooru: 1. Saksamaa 19 punkti, 2. Poola 18, 3. Iirimaa 18, 4. Šotimaa 12, 5. Gruusia 9, 6. Gibraltar 0.

F-alagrupp:

Fääri saared – Rumeenia (19.00)

Soome – Põhja-Iirimaa (19.00)

Kreeka – Ungari (19.00)

Tabeliseis enne viimast vooru: 1. Põhja-Iirimaa 20, 2. Rumeenia 17, 3. Ungari 16, 4. Soome 11, 5. Fääri saared 6, 6. Kreeka 3.

I-alagrupp:

Armeenia – Albaania (19.00)

Serbia – Portugal (19.00)

Tabeliseis enne viimast vooru: 1. Portugal 18 punkti, 2. Taani 12, 3. Albaania 11, 4. Serbia 4, 5. Armeenia 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles