Martin Jurtom liitub TLÜ/Kaleviga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Jurtom Rakvere Tarva särgis.
Martin Jurtom Rakvere Tarva särgis. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Itaaliast Casale Monferratu klubi juurest (Serie A2) vabaks lastud Martin Jurtom on ühinenud TLÜ/Kalevi treeningutega ning loodab ühtlasi algaval nädalal meeskonna võistlusdressi selga tõmmata, kinnitas mängumees Basket.ee-le.

Lõppeva nädala sees käis Martin Jurtom Tallinnas abiks läbi viimas Korvpalliliidu «100 Kooli» paari näidistreeningut. Eile ütles ta Basket'ile, et põhimõtteliselt on TLÜ/Kalevi ja Kalle Klandorfiga käed löödud, kordaajamist tahab ainult natuke paberimajandus, et saada luba mängida Eestis.

«Seis on tõesti hetkel selline, et harjutan koos TLÜ/Kalevi satsiga ja kokkulepped on ka olemas,» ütles Jurtom eile. «Kui paberimajanduse saab korda, siis lähen nende eest väljakule ka!»

Jurtom selgitas, miks ta valis Eesti klubide hulgast just TLÜ/Kalevi: «Tarvas on üpris hea komplekteeritusega tänaseks, vaevalt ma sinna mahuks hetkel. Sellisel sügisperioodil on juba keerulisem leida meeskonda. Aga teisalt: hetkel tundub Kalev olevat hea variant, seks hooajaks on Kalev head mehed kokku saanud, siin on sellist head ootusärevust ja tahtmist küllaga.»

TLÜ/Kalevi peatreener Kalle Klandorf tõdes pärast tänast võidumängu võõrsil Pärnu Sadama üle, et Jurtomi näol tuleb üks käik lähiajal kindlasti juurde. «Tahan Jurtomit kasutada nii kolme kui nelja koha peal. Tänanegi mäng näitas, et Kaido Saks jäi liiga pikkadeks minutiteks platsile. Koos Jurtomiga on meil rotatsioon palju tõhusam,» rääkis Klandorf.

«Vaidlus käib Itaalia suunal agendi ja Casale klubi vahel, see meisse kuigivõrd ei puutu, peame lihtsalt ootama. Tahaks Martinit teisipäeval Kalev/Cramo vastu kasutada, eks ma loodan, aga hiljemalt järgmiseks karikamänguks (laupäeval kohtub TLÜ/Kalev veerandfinaalis Tarvaga – toim.) peaks ta rivis olema,» lisas Klandorf.

Jurtom tundub olevat mehestunud, märkis Klandorf. «Treeningute põhjal näib, et ta on juurde saanud kaalu, ka füüsist juurde pannud – ühesõnaga – on tuntavalt lisandnud jõudu ja võimu. Vise on tal alati hea olnud. Eks ole nüüd hea vaadata, kuidas see kõik mängulises olukorras väljenduma hakkab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles