Albaania jalgpallikoondis tegi ajalugu ja jõudis EMile

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albaania jalgpallikoondis tähistamas Armeenia vastu löödud väravat.
Albaania jalgpallikoondis tähistamas Armeenia vastu löödud väravat. Foto: SCANPIX

2016. aasta EM-finaalturniiril mängib ka Albaania koondis, kes tagas täna endale esmakordselt pääsu EMile. Albaania alistas täna I-alagrupis võõrsil 3:0 Armeenia ja sellega tõusti alagrupis teiseks.

I-alagrupis oli varasemalt võitjana edasipääsu taganud Portugal, kes täna alistas võõrsil 2:1 Serbia. Seni grupis teist kohta hoidnud Taani langes kolmandaks ja jätkab mängudega play-off’is.

I-alagrupi lõplik tabeliseis: 1. Portugal 21 punkti, 2. Albaania 14, 3. Taani 12, 4. Serbia 4, 5. Armeenia 2.

F-alagrupis kindlustas täna endale pääsu finaalturniirile Rumeenia, kes alistas võõrsil 3:0 Fääri saared. Varasemalt oli endale edasipääsu taganud Põhja-Iirimaa, kes viigistas täna võõrsil 1:1 Soomega. Alagrupi kolmandas kohtumises teenis valiksarja esimese võidu Kreeka, kes alistas 4:3 Ungari.

Play-off’is jätkab F-alagrupist nüüd Ungari.

F-alagrupi lõplik tabeliseis: 1. Põhja-Iirimaa 21 punkti, 2. Rumeenia 20, 3. Ungari 16, 4. Soome 12, 5. Fääri saared 6, 6. Kreeka 6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles