Saksamaa oli Gruusiaga hädas, Poola võitis iirlasi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Kruse värav tagas Saksamaale alagrupis esikoha
Max Kruse värav tagas Saksamaale alagrupis esikoha Foto: SCANPIX

Pühapäeva hilisõhtul selgusid edasipääsejad jalgpalli EMi valiksarja D-alagrupist. Otse EMile pääsesid naaberriigid Saksamaa ja Poola, Iirimaa püüab kohta EMil läbi play-offi.

Valitseva maailmameistri Saksamaa jaoks läks valiksarja lõpp üle kivide ja kändude. Eelviimases voorus kaotati Iirimaale ning eile oldi kodus tõsises hädas Gruusiaga. Skoori avasid sakslased alles 50. minutil, kui penalti realiseeris Thomas Müller. Kolm minutit hiljem Jaba Kankava viigistas. Sakslastele tõi lõpuks raske 2:1 võidu Max Kruse värav 11 minutit enne mängu lõppu.

Poola võitis samal ajal Grzegorz Krychowiaki ja Robert Lewandowski väravate toel 2:1 Iirimaad, kelle ainsa värava lõi Jonathan Walters penaltist. Šotimaa oli Gibraltarist üle 5:0. Esimest korda EM-valiksarjas mänginud väikeriik ei kogunud ühtegi punkti ning lasi endale kümne mänguga lüüa 56 väravat. Gibraltar ise sahistas vastaste võrku kahel korral.

D-alagrupp:

1. Saksamaa 22

2. Poola 21

3. Iirimaa 18

4. Šotimaa 15

5. Gruusia 9

6. Gibraltar 0

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles