Eesti quadi– ja korvisõitjad Rahvuste krossil viiendad

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagumises reas (vasakult) Raido Riim, Maarek Miil ja Gert Gordejev, ees reas (vasakult) Arno Peever, Haralds Kurpnieks ja Kert Varik
Tagumises reas (vasakult) Raido Riim, Maarek Miil ja Gert Gordejev, ees reas (vasakult) Arno Peever, Haralds Kurpnieks ja Kert Varik Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

Saksamaal Schwedtis sõideti eile quadracerite ja külgkorvide Rahvuste krossi finaalsõidud ning selgusid selle aasta parimad quadide ja külgkorvide motokrossimaad. Eestit esindasid quadidel Kaspar Kangur, Priit Järvloo ja Martin Filatov ning korvidel Raido Riim – Arno Peever, Kert Varik – lätlane Haralds Kurpnieks ja Gert Gordejev – Maarek Miil. Mõlemas arvestuses saavutati viies koht.

Quadidel olid esimestena rajal Kaspar Kangur ja Martin Filatov (mõlemad Honda). Kangur tegi hea sõidu ja kihutas end kuuendaks, üleeile hea kvalifikatsioonisõidu teinud Filatov oli 11. Sõidu enda võitis lätlane Edgars Mengelis (Yamaha) hollandlase Mike van Grinsveni (WSP) ja inglase Luke Cooperi (KTM) ees.

Teises sõidus olid stardijoonel Filatov ja Priit Järvloo (Kawasaki), Filatov tegi väga hea sõidu ja ületas lõpujoone viiendana, sõidu lõpuosas korraliku kukkumise üle elanud ja palju kohti kaotanud Järvloo oli 22. Mengelis võttis oma teise võidu edestades seekord sakslast Stefan Schreiberit (KTM) ja hollandlast Joe Maessenit (CRQF).

Päeva viimases sõidus toimus stardisirgel suurem avarii, milles osales kümmekond quadi ning nende hulgas kahjuks ka mõlemad eestlased. Järvloo sai meie omadest sealt puntrast paremini minema ja oli lõpuks 11. Kangur kaotas aga oma quadi välja kaevates hea minuti, kuid sellest hoolimata suutis ta end 14ndaks sõita. Esimeseks sõitis end Van Grinsven, kellele järgnesid sakslane Julian Haas (KTM) ja iirlane Justin Reid (Can–Am).

15 riigi hulgas võidutsesid päeva lõpuks hollandlased, kes kogusid 20 miinuspunkti ja kordasid eelmise aasta esikohta, teiseks tulid lätlased (24 p) ja kolmandaks sakslased (26 p), Eesti kogus Poolaga võrdselt 47 punkti ja oli viies.

Külgkorvidest olid Eesti tiimidest esimestena võistlustules Raido Riim – Arno Peever (WSP/Zabel) ning Kert Varik koos lätlase Haralds Kurpnieksiga. Riim – Peever tegid väga tugeva sõidu ja olid alguses neljandad, kuid langesid sõidu jooksul kaks kohta ja ületasid lõpujoone kuuendana. Hommikuses soojendussõidus head aega näidanud Varik – Kurpnieks (WSP/Zabel) maadlesid aga siduriprobleemide käes, kukkusid korra ning olid lõpuks 15ndad. Sõidu võitis belglane Jan Hendrickx koos hollandlase Ben Van Den Bogaartiga (WSP/Husqvarna), kellele järgnesid hollandlane Etienne Bax koos lätlase Kaspars Stupelisega (WSP(Zabel) ja teine Belgia meeskond Jason Vandaele – Gianni Dhont (WHT/Husqvarna).

Teises sõidus said Varik – Kurpnieks ilma sekeldusteta läbi ja nad olid 7ndad, teise Eesti meeskonna Gert Gordejev – Maarek Miil (WSP/Zabel) sõit kulges samuti probleemivabalt ja nemad olid 9ndad. Sõidu esikolmiku moodustasid kümnekordne maailmameister hollandlane Daniel Willemsen koos Peter Beunkiga (WSP/Zabel), belglased Marvin Vanluchene – Eduard Soenens (WSP/Zabel) ja inglased Brett Wilkinson – Steven Kirwin (WHT/Zabel).

Kolmandas sõidus said Riim ja Peever väga hea stardi ja noored mehed olid kolmandad, sõidu edenedes tuli neil küll mõned kohad ära anda, kuid sellest hoolimata olid nad kuuendad. Teisest reast startinud  Gordejev – Miil said ka selles sõidus ilma suuremate sekeldusteta läbi ja nemad olid 8ndad. Esimeseks sõitsid end Bax – Stupelis, teised olid Hendrickx – Van Den Bogaart ja kolmandad prantslane Valentin Giraud ja lätlane Elvijs Mucenieks (WHT/KTM).

Hollandil oli maksimaalselt hea päeva, sest ka korvidel tuli 13 punktiga esikoht, teise koha said inglased (27 p) ja kolmanda belglased (33 p), kellele tšehhid kaotasid ainult punktiga. Eestile kuulus 36 punktiga viies koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles