Video: Haapsalu kestvuskrossi võit läks Lätti

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolode start Haapsalus.
Soolode start Haapsalus. Foto: Motostart Photography

Kiltsi lennuväljal sõideti Eesti ja Balti meistri- ja karikavõistluste etapp mootorrataste kestvuskrossis, kus keerulisel rajal, mis kulges üle lennukiangaaride ja lennuvälja äärses metsas, käis võistlemas ühtekokku 156 motosportlast Eestist ja lähinaabrite juurest.

Kahetunnises soolotsiklite sõidus oli teistest selgelt kiirem lätlane Edgars Šilinš (Husqvarna), kelle parim ringiaeg oli konkurentide omast vähemalt kümmekond sekundit kiirem. Üldarvestuses järgnes talle Martin Leok (KTM, Sõmerpalu MK), kes kaotas lõunanaabrile 2 ja pool minutit, kolmandaks kihutas Jüri Triisa (Husqvarna, RedMoto Racing), kes jäi Leokist aga napid 7 sekundit. Esikuuikusse sõitsid end veel lätlane Uglis Klimons (Kawasaki), pikka aega teisel kohal sõitnud Andre Park (Sherco, RedMoto Racing) ja Elary Talu (KTM, Sõmerpalu MK).

Klasside kaupa eraldi võttes moodustasid E1 klassi esikolmiku Šilinš, Kert Pääbo (Yamaha, Lääne MK) ja Kart Saat (KTM, Pärnu MC), E2 klassis võidutses Leok Triisa ja Klimonsi ees. Park oli parim E3-s, kus talle järgnesid Talu ja lätlane Einars Vinters (KTM). Enduro klassi võitis soomlane Toni Paakkinen (KTM), teine oli Toomas Triisa (Hysqvarna) ja kolmas Ragnar Valdstein (KTM, Karksi Racing Team). 85cc noorte seas oli kiireim Jörgen-Matthias Talviku (Pärnu MC), kellele järgnesid lätlane Miks Rasmanis ja Genry Arras (kõik KTM). Veteranide 40+ võitis Haapsalu võistluse pikaaegne eestvedaja Reio Engman (Yamaha, Lään MK), teise koha sai lätlane Janis Rasmanis (KTM) ja kolmanda Toivo Nikopensius (Yamaha, Paikuse MK).

50+ seeniorides edestas Jaanus Nuut (KTM, Stingray Extreme) lätlaseid Ivars Tellet ja Ivars Mikelsoni (mõlemad KTM). Harrastajate B klassi parim oli Roni Ratinen (Beta) Avo Ärmi (Yamaha, Kohila Motospordiklubi) ja Rauno Voldeki (KTM, Freedom Feelers) ees. C klassi, kus oli joonel lausa 35 sõitjat, võitis aga Reiko Burket (Suzuki, Pärnu MC), teise koha sai Timo Vackermann (KTM, MX Racing Team) ja kolmanda Aimar Platais (Kawasaki, Tihemetsa MK). Hobby 30+ võit läks Lätti, kui kiireimaks osutus Juris Hmarkus (Suzuki), kellele järgnesid Olev Roosmäe (KTM, Viljandi VMK) ja võitja kaasmaalane Girts Dubavs (Husqvarna).

Õrnema soo esikolmiku moodustasid Kris Jalas (TM, Sõmerpalu MK) ning Pärnu motoklubi sõitjad Kaisa Mumma ja Johanna Saareke (mõlemad Yamaha).

Neljarattalised masinad võistlesid tavapäraselt poolteist tundi ning seal oli quadidel kiireim lätlane Janis Arbidans (KTM), kes edestas Martin Toovist (KTM, Pühajõe Motokeskus) ja Rene Tarendit (Yamaha, Sõmerpalu MK). Quad Harrastajate parim oli Janek Vernik (Yamaha, Motobox RT), teise koha sai Rainer Palu (Yamaha, Pärnu MC) ja kolmanda soomlane Calle Blomqvist (AYR-KTM). ATV-de klassis võidutses aga Tanel Veerpalu (Can-Am, Motobox RT) klubikaaslase Alo Linkolmi (Can-Am) ja lätlase Kaspars Skiltsi (Can-Am) ees.

Eesti ja Balti kestvuskrossi tiitlivõistlused saavad korraliku lõpu eeloleval nädalavahetusel, kui Eesti pinnal sõidetakse hooaja kaks viimast etappi. Laupäeval jagatakse punkte Paikusel ja pühapäeval Valga lähistel Vilaskis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles