Cofidis kõigub eliitseltskonna piiril

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cofidis.
Cofidis. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgratta Liit nimetas täna esimesed meeskonnad, kes teenisid pääsme eliitseltskonda, mis kannab senise Pro Touri asemel nime Pro Teams.

Rahuliku südamega võivad uueks hooajaks valmistuda Omega Pharma-Lotto, Garmin-Cervélo, Rabobank ja Sky ProCycling.

Ülejäänud meeskondade osas valiku tegemisel rakendatakse sportlikke põhimõtteid. UCI koostas kahe viimase hooaja tulemuste põhjal tiimide pingerea, kus arvestati iga klubi 15 parema ratturi tulemusi.

Pingerida juhib loodav Luksemburgi meeskond, kes on enda ridadesse värvanud ridamisi häid tulemusi näidanud rattureid. Edetabeli 15 paremat meeskonda saavad koha Pro Teamside seas, kui nende eelarve ja muud tingimused nõuetele vastavad. Tanel Kangerti tööandjal, 13. kohta hoidval Astanal ei teki selles osas ilmselt probleeme.

Ülejäänud kolme koha pärast heitlevad kohtadel 16.-20. asuvad tiimid. Nende sekka kuulub ka Rein Taaramäele ja pärast MMi aasta võrra (pisut soodsamatel tingimustel) lepingut pikendanud Kalle Kriidile palka maksev Cofidis, kelle konkurentideks on Euskaltel-Euskadi, Geox-TMC, Quick Step ning Ag2r.

Lõplik nimekiri selgub 20. novembril.

UCI avalikustas ka 2. divisjoni ehk Pro Continental meeskonnad: Team Type 1, Unitedhealthcare ProCycling, Androni Giocattoli, Bretagne – Schuller, Caja Rural, Colnago – CSF Inox, Europcar (endine Bbox Bouygues Telecom), Farnese Vini – Neri Sottoli (endine ISD-Neri), FDJ, Landbouwkrediet, Saur – Sojasun, Skil – Shimano, Topsport Vlaanderen – Mercator.

UCI MEESKONDADE EDETABEL

1. Luksemburgi Pro Cycling Project
2. Rabobank Cycling Team
3. Garmin-Cervélo
4. HTC-Highroad
5. Omega Pharma-Lotto
6. Lampre-ISD
7. Katjuša
8. Sky ProCycling
9. Liquigas-Cannondale
10. Saxo Bank SunGard
11. Team RadioShack
12. Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
13. Pro Team Astana
14. Movistar Team
15. BMC Racing Team
16. Euskaltel-Euskadi
17. Geox-TMC
18. Quick Step Cycling Team
19. Cofidis Le Crédit en ligne
20. AG2R
21. FDJ
22. Saur-Sojasun
23. Pegasus Sports
24. Skil-Shimano
25. Acqua e Sapone

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles