Belgia jalgpallikoondis võib homme teha suurt ajalugu

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia vutikoondise staar Eden Hazard (ruuporiga) tähistab koos meeskonnakaaslastega EMile kvaliftseerumist.
Belgia vutikoondise staar Eden Hazard (ruuporiga) tähistab koos meeskonnakaaslastega EMile kvaliftseerumist. Foto: SCANPIX

Viimastel aastatel maailma jalgpallikoondiste edetabelis jõudsalt kerkinud Belgia võib teha taaskord ajalugu. Kui homme võidetakse 2016. aasta EM-valiksarja viimases kohtumises koduväljakul Iisraeli, tõustakse järgmisel kuul avaldatavas uues FIFA edetabelis liidriks, kirjutas ESPN.

Seni hoidis Belgia Argentiina ja Saksamaa järel kolmandat kohta, aga võidu korral oleks Belgial koos 1440 punkti. Et Argentiina kaotas viimati Ecuadorile, oleks neil võimalik maksimaalselt koguda 1429 punkti. Neljapäeval Iirimaale kaotanud Saksamaa jääb 1388 punkti peale. Varem pole Belgia kunagi FIFA edetabelit trooninud ja veel 2009. aastal oldi alles 66. positsioonil.

Belgia on EM-valiksarja B-grupist edasipääsu finaalturniirile juba taganud, Iisrael võitleb koos Bosnia ja Küprosega play-off pääsme eest.

2018. aasta MMi valiksarjas on üks Eesti vastastest just Belgia. Lisaks kuuluvad H-alagruppi Kreeka, Küpros ning Bosnia ja Hertsegoviina. H-grupi tiimidega mängib ka korraldajamaa Venemaa, aga need matšid punktiarvestusse ei lähe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles