Kati Tolmoff ja Raul Must alustavad Taanis sulgpalli tippturniiri

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff.
Kati Tolmoff. Foto: Andres Haabu

Teisipäeval algab Taanis Odenses Denmark Open, kus võistlevad Kati Tolmoff, Raul Must ja Laura Vana. Võistlus on sulgpalli maailma absoluutne tippturniir, kuuludes Superseries sarja.

Aastas toimub kaksteist Superseries võistlust ning neist viis kõige hinnatumat ja suurima auhinnafondiga turniiri on Superseries Premier võistlused, mille hulgas ka Denmark Open.

Üksikmängudes pääseb põhitabelisse vaid 32 mängijat. Eesti esireketid Tolmoff ja Must peavad alustama võistlust kvalifikatsiooniturniirilt. Eelmisel nädalal maailmakarika etapil teise koha saanud Musta vastaseks on taanlane Joachim Persson, kes on maailma edetabelis Mustast kakskümmend kohta taga ehk 68. kohal. Põhiturniirile pääsuks on vaja saavutada kaks võitu. Edu korral ootaks Musta põhivõistlusel olümpiavõitja ja mitmekordne maailmameister Lin Dan Hiinast.

Kati Tolmoff kohtub esimeses mängus vana rivaali Chloe Mageega Iirimaalt. Just Mageele kaotas Tolmoff Pekingi olümpial, kuid sai sporti naastes magusa revansi juunis Bakuus Euroopa Mängudel. Laura Vana vastaseks on taanlanna Anna Thea Madsen (maailma edetabeli 56. koht).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles