Usain Bolt on olümpiaks seadnud vägeva eesmärgi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: SCANPIX

Kuuekordne olümpiavõitja Usain Bolt on juba alustanud ettevalmistusi Rio olümpiamängudeks ning kordas taas oma eesmärki – joosta 200 meetrit alla 19 sekundi.

Bolti maailmarekord 19,19 püsib alates 2009. aasta augustist. Neli päeva varem oli Bolt püstitanud sealsamas Berliini MMil maailmarekordi 9,58 ka 100 meetri jooksus. «Tahan tõesti alla 19 sekundi joosta, see on üks mu peamisi eesmärke. Samas on see ka üks keerulisemaid sihte, sest raske on leida õiget päeva ja jooks peab samuti olema täiuslik,» sõnas Bolt.

Ajalugu on tal võimalik teha ka ilma rekordit parandamata, sest võidu korral saaks temast esimene mees, kes on võitnud mõlemas sprindis ja lühikeses teatejooksus kolm järjestikust kuldmedalit. Augustis noppis Bolt Pekingi MMil taas kolm kulda, lõpetades ühtlasi 100 ja 200 meetri distantsil ameeriklase Justin Gatlini ligi kahe aasta pikkuseks veninud valitsemisaja.

Samas kaotas Gatlin Pekingis Boltile 100 meetris vaid 0,01 sekundiga. «Lähen hea meelega parimatega vastamisi, sest neist jagu saades võin tõesti öelda, et olen suurim,» lausus Bolt. «Elan võistlemise nimel ja ootan väga, et mu koondisekaaslane Yohan Blake naaseks. Justin Gatlin ütleb, et ta jõuab mulle aina lähemale, aga ma olen märksa keskendunum. Alustan hooaega palju paremas vormis kui eelmist. Siit saan ainult edasi liikuda,» lubas Bolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles