Loori võitluskaaslane Zaitsev kiitis Eesti võrkpallureid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis EMil.
Eesti võrkpallikoondis EMil. Foto: Tairo Lutter

Vene meediale jagab võrkpalli EM-kommentaare Vjatšeslav Zaitsev, möödunud sajandi silmapaistvamaid sidemängijaid, kõikide tiitlite võitja, Viljar Loori meeskonnakaaslane. Papa Zaitsevi Itaalias sündinud poeg Ivan aga ennast venelaseks eriti ei pea - pigem itaallaseks. Tal on Vene ja Itaalias pass, kuid võistelnud on ta vaid Itaalia koondise dressis ja on selle meeskonna liider.

Vanal Zaitsevil on endiselt hea silm. Londoni olümpia eel andis ta avalikult teada, et koondisse peaks kindlasti kuuluma vähekasutatud Aleksandr Butko, sest tema tõstab huvitavamalt kui ükski teine. Butko pääseski koondisse ja Venemaa võitis olümpiakulla. Nüüd, EMil, soovitab ta rohkem ära kasutada noore sidemängija Dmitri Kovaljovi oskusi, kuna uustulnuka käekirja alles õpitakse tundma. Ja Kovaljovil lähebki praegu hästi, vahendab volley.ee.

Üldistades EMil nähtut rõhutab Zaitsev juba mitmes kord, et võrkpalli tase Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril on kõrgem kui maailmakarikaturniiril, kus väärikaid konkurente kohtab vähem. On palju tugevaid meeskondi, kellega on äärmiselt raske tulla – nad progresseeruvad, võitlevad. Zaitsev tõstis esile Soome, Eesti ja Hollandi meeskonda: «Tase on kõrge ja nõrku meeskondi siin pole.»

Kes tuleb Euroopa meistriks? Zaitsev teab: «Kui Venemaa mängib nii nagu pühapäeval Serbiaga, tuleb ta Euroopa meistriks kindlasti.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles