Kovalenko: loodan, et minu tulemused motiveerivad naisi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Kovalenko.
Anastassia Kovalenko. Foto: Galina Deinega

Motosportlane Anastassia Kovalenko, kes saavutas naiste arvestuses Euroopa juunioride karikasarjas teise koha, jagab pärast hooaja lõpetamist oma muljeid.

«Mul on hea meel enda tulemuse üle, ent teine koht ei tulnud nii kergelt kui tunduda võib. Antud sarjas olid sõitjad üle terve maailma, seejuures kõik väga andekad ning tegelenud antud alaga noorest east peale. Enamus sõitjatel olid rajad tunda, ent minu jaoks olid kõik rajad uued. Pealegi selle aastani puudus mul suure raja kogemus. Raskemaks tegi olukorda veel asjaolu, et trenni jaoks oli ette antud vaid 20 minutit, pärast mida olid koheselt juba kvalifikatsioonisõidud,» kommenteeris Kovalenko.

«Eelkõige osalesin sarjas uue kogemuse saamiseks ja enda sõidutaseme tõstmiseks. Kogu hooaja vältel oli minu jaoks esikohal stabiilsus ja see eesmärk sai ka täidetud. Kaheksast etapist lõpetasin seitse, mis võimaldas mul koguda piisavalt punkte teise koha saavutamiseks. Kuna Eestis pole ringrada enam nii populaarne ja arenenud kui varem, siis seda enam oli minu jaoks suur au jõuda rahvusvahelisel tasemel hooaja arvestuses poodiumile. Loodan, et käesolev tulemus tõstab naisterahvaste huvi antud ala vastu ning võimalik, et minu tegemised saavad olla tulevastele sõitjatele motivatsiooniks ja kinnituseks, et ka riigist, kus ringrada pole nii populaarne, võib antud alas jõuda kõrgele,» lisas Kovalenko.

Ta jätkas: «Kuivõrd Rahvsvahelise Motospordi Föderatsiooni üheks programmidest on populariseerida ringrada naiste seas, siis loodan, et hetkel kõik liigub selle suunas, et kunagi avataks eraldi naiste võistlusklass, nagu on tehtud juba näiteks krossis või trialis. Naiste füüsis erineb meeste omast, mistõttu arvan, et eraldi naisteklassi avamine oleks mõistlik otsus juba kasvõi ohutuse mõttes.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles