Eestist vähem väravaid lõid vaid neli kääbust

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti eest lõi valiksarjas pooled väravad Sergei Zenjov.
Eesti eest lõi valiksarjas pooled väravad Sergei Zenjov. Foto: Sander Ilvest

Jalgpalli EM-valikturniir kulges Eesti koondise jaoks vastuoluliselt – kaitses nädati kõrgetasemelist mängu, kuid rünnakutel tegutseti väga ebaefektiivselt. Kokku lõi Eesti jalgpallikoondis kümne mänguga neli väravat, mis oli üks turniiri kõige kehvemaid näitajaid.

Eestist vähem väravaid suutsid lüüa vaid neli kääbusriiki – Malta (3 väravat), Liechtenstein (2), Gibraltar (2) ja San Marino (1). Turniiril osales 53 meeskonda ning Eesti jäi koos Moldova ja Andorraga väravalöömise tabelis jagama 47.-49. kohta.

Soccernet.ee toob välja, et Eesti mängudes löödi üldse kokku 13 väravat, mis on kogu valikturniiri kõige madalam näitaja. Kümne mängu peale teeb see keskmiseks väravate arvuks 1,3 väravat mängu kohta - 0,4 lõime ise ja 0,9 löödi meile. 1,3 väravat löödi keskmiselt ka Rumeenia mängudes, kuid otsepääsme Prantsusmaale taganud rumeenlased lõid ise 11 väravat, lastes endale sisse vaid kaks.

13 väravat löödi ka Taani mängudes, kuid nemad kuulusid viieliikmelisse I-alagruppi, kus kõik tiimid mängisid kümne mängu asemel kaheksa.

Eesti arvele jääb sellest valiksarjast ka üks negatiivne rekord - nimelt ei suutnud Eesti üheski võõrsilmängus väravat lüüa, olles sellega koos Andorraga ainsad tiimid, kes kodust väljas skoorida ei suutnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles