MotoGP hooaja lõpp kisub eriti pingeliseks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi
Valentino Rossi Foto: SCANPIX

MotoGP tänavune hooaeg on kulgenud Yamaha meeste Valentino Rossi ja Jorge Lorenzo domineerimisel. Kolm etappi enne hooaja lõppu on trumbid vanameister Rossi käes, kuid Lorenzo ei jää temast palju maha.

Jaapani etapi järel juhib Rossi 283 punktiga ning Lorenzo kaotab talle 18 punktiga. Kusjuures etapivõite on Rossil kirjas neli ja Lorenzol kuus. Itaallasele on edu toonud aga meeletu stabiilsus – vaid korra on ta tänavu poodiumilt välja jäänud (San Marinos viies koht).

Statistikud arvutasid välja, et Rossile piisaks tiitli kindlustamiseks ka stsenaariumist, kus ta lõpetab igal järgmisel etapil kohe Lorenzo järel. 36-aastane legend selliseid kalkulatsioone aga ei armasta. «Minu eesmärk on ikka vahet suurendada. Väga keeruline on alati teiseks jääda, kuna Hondad (Marc Marquez ja Dani Pedrosa) on väga tugevad. Kolmele järgmisele etapile on üldse väga keeruline keskenduda. Ma mõtlen hetkel ainult järgmisest võidukihutamisest. Phillip Islandil (Austraalia GP) on minu eesmärgiks Jorgest eespool lõpetada, mitte teha mingeid arvutusi ja jääda tema selja taha,» teatas Rossi.

Hooaja kolm viimast etappi toimuvad Austraalias, Malaisias ja Hispaanias. Rossi on seni võitnud kuus MotoGP MM-tiitlit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles