Balti liiga juht: ehk on lastehaigused üle elatud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Läti korvpalliliidu liikmete, sponsorite, ajakirjanike ja Läti avaliku elu tegelaste vahel toimunud heategevuslik mäng
Eesti ja Läti korvpalliliidu liikmete, sponsorite, ajakirjanike ja Läti avaliku elu tegelaste vahel toimunud heategevuslik mäng Foto: basket.ee

Enne eilset Valmiera/ORDO ja AVIS Rapla kohtumist toimus hooajaeelne Balti liiga esitlus, kus teatati, et liiga uus nimi on järgmisel kolmel hooajal Triobet BBL.

Kohalviibinud Eesti ja Läti korvpalli alaliitude juhid avaldasid lootust, et liiga taastab lähitulevikus oma nö kunagise hiilguse. «Balti liigal on olnud paremaid ja ka halvemaid aegu. Paljude Eesti klubide jaoks on BBL hädavajalikuks väljundiks rahvusvahelisteks mängudeks, noored saavad neist kohtumistest hindamatu kogemuse,» märkis esitlusel Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas.

«Tugeva sponsori lisandumine on tõestuseks, et Balti liiga elab ja meisse usutakse. Balti liigal on tänaseks seljataga juba 11 hooaega, mis näitab, et ehk on lastehaigused ja raskemad päevad üle elatud,» ütles Balti liiga ja Läti Korvpalliliidu president Valdis Voins. Nii Ratas kui Voins avaldasid lootust, et ka kolme riigi kõvemad klubid leiavad taas tee BBLi juba sel hooajal.

«Läbirääkimised näitavad, et klubidel on selleks soovi ning valitsev Eesti meister TÜ/Rock on osalemisesoovi kinnitanud. Teeme kõik endast oleneva, et vähemasti 2016. aasta sügisesel seisaksid  Triobet BBL Cupi joonel kolme riigi meistrid ning Balti liiga võitja,» ütles Ratas.

Triobeti Baltikumi tegevjuht Ilze Jansone lausus omalt poolt, et korvpall on Triobeti jaoks alati olnud oluline osa «tootevalikust». «Oleme korvpalliga vägagi seotud ka kahe sponsorlepingu kaudu – olles Liepaja/Triobet ja TÜ/Rocki suursponsorid. BBLi nimisponsori roll on asjade loogiline järg,» rääkis Jansone. «Korvpall võitis EMi ajal juurde uusi sõpru ja on väga populaarne terves Baltikumis. Usun, et see kandub üle ka Triobet BBLi. Publikut ja fänne ootavad Triobeti BBLi mängude ajal saalis erinevad auhinnamängud ja põnevust saab olema küllaga. Hooaja lõpus üllatame kindlasti ka mängijaid,» lubas Jansone.

Triobeti Balti riikide ja Venemaa turundusdirektor Kaido Ulejevi rääkis, et BBLi peasponsoriks saamine on ettevõttele suur au. «Sponsorlepingu allkirjastamisele eelnesid pikad läbirääkimised. Emotsionaalsed hetked Riias toimunud korvpalli EM mängudel kinnitasid, et korvpalli tasub panustada,» kinnitas Ulejev, kes enne eilset Tribet BBL avamängu võttis osa Eesti ja Läti korvpalliliidu liikmete, sponsorite, ajakirjanike ja Läti avaliku elu tegelaste vahel toimunud heategevuslikust korvpallikohtumisest. 1000 eurot auhinnaraha kinkisid meeskonnad Valmiera abivajajatele.

Korvpalli Baltiliiga toetamise kõrval on Triobet ka Liepaja/Triobet ja TÜ/Rock korvpalliklubi ning Eesti Jalgpalli Liidu suursponsor. 

Triobet BBLi eile alanud põhiturniiril osaleb 14 meeskonda, kes on jagatud kahte alagruppi.

A-alagrupp

AVIS Rapla

Pärnu Sadam

TLÜ/Kalev

Valmiera Ordo

Riia Barons/LDz

Panevežyse Lietkabelis

Kedainiai Nevežis

B-alagrupp

Rakvere Tarvas

TTÜ KK

Liepaja/Triobet

BK Jekabpils

Jurmala/Fenikss

Vytautas Prienai-Birštonas

BK Barsõ Atõrau

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles