Martin Reim: proovime selg sirgu olla ja loota, et me areneme

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Reim.
Martin Reim. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti U21 jalgpallikoondis pidi eilses EM-valikmängus Tbilisis vastu võtma 0:3 kaotuse Gruusialt. «Oleme raskes olukorras, kus ei ole võimalik mingisuguseid vabandusi tuua,» sõnas noortekoondise peatreener Martin Reim pärast kohtumist.

Eesti on alustanud valiktsüklit nelja kaotuse ja ühe viigiga. «Ühes mängus (San Marinoga – toim.), kus domineerisime, ei suutnud me väravat lüüa. Viies mängust null väravat... see on üks suuremaid probleeme,» tõi ta välja noortekoondise kitsaskoha.

Gruusia kallutas eilse matši enda kasuks juba avapoolajal, mil meid kostitati kolme vastuseta väravaga. «Täna oli meil mitmeid häid võimalusi nagu ka grusiinidel. Üks meeskond lahendas need ära, meie mitte. Sealt see vahe tuleb.»

Tbilisis toimunud matšil suutsid grusiinid kohe oma esimese võimaluse ka ära kasutada. «Kümme minutit kõik toimis. Kui nad tempot aga kiiremaks ajasid ja meie enam nii hästi ei jõudnud sellega kaasa minna, siis tekkisid augud ja söödud läksid läbi. Nende esimene korralik rünnak lõppes löögi ja väravaga,» kirjeldas Reim.

Reim jääb aga oma mänguplaani juurde, sest kaitses istumine noormängijaid ei arenda. «Ühe talutava kaotusmängu oleme teinud, Hispaania vastu. Kaitse pidas siis pikalt. Meil on üks võimalus istuda umbkaitses ja oodata üksikuid ründemomente, aga sellised mängud ei arendaks neid poisse edasi, et A-koondisesse pürgida. Me tahame, et sinna pääsevad mängijad suudaksid tegusid teha – kuskil peab seda õppima.»

Reim leiab, et hetkel ei ole me piisavalt võimekad 1-1 olukordades vastastega, kes jäävad jõu, kiiruse ja võimsusega peale. «Oleme selles olukorras kogu meeskonnaga, mina eesotsas. Proovime selg sirgu olla ja loota, et me areneme. Loodame neid esitusi parandada – muud pääsu pole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles