Eesti sai Davis Cupi turniiri korraldusõiguse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Davis Cupi meeskond San Marinos: Peeter Lamp, Jürgen Zopp, Vladimir Ivanov, Mattias Siimar ja Kenneth Raisma.
Eesti Davis Cupi meeskond San Marinos: Peeter Lamp, Jürgen Zopp, Vladimir Ivanov, Mattias Siimar ja Kenneth Raisma. Foto: Igor Pissarev

Rahvusvaheline Tenniseliit (ITF) otsustas anda Eestile 2016. aasta Davis Cupi Euroopa tsooni III grupi turniiri korraldusõiguse.

2015. aasta suvel mängis Eesti meeskond III grupi turniiril San Marinos. Meeskonda kuulusid Jürgen Zopp (ATP 158.), Vladimir Ivanov (ATP 415.), Kenneth Raisma (ATP 1189.), Mattias Siimar (ATP 1880.) ning meeskonna kapten oli Peeter Lamp. Alagrupis võideti Montenegrot ja Liechtensteini, kohtumises pääsu eest kõrgemasse seltskonda tuli kahjuks vastu võtta kaotus tugevalt Gruusialt ning Eesti jätkab III grupis. 

Davis Cupi Euroopa tsooni III grupi turniir toimub Eestis 2.–5. märtsini, Tallinnas Tere Tennisekeskuses. Osalevad 15 riiki: Andorra, Albaania, Armeenia, Aserbaidžaan, Küpros, Eesti, Kreeka, Island, Iirimaa, Liechtenstein, Makedoonia, Malta, Moldova, Montenegro ja San Marino.

Davis Cup sai alguse 1900. aastal ja on tänaseks kasvanud kõige suuremaks iga-aastaseks rahvusvaheliseks võistkondlikuks võistluseks maailmas, kus käesoleval aastal osales 126 riiki.

Eesti tegi oma debüüdi Davise karikasarjas 1934. aastal Poola vastu. Kokku on osaletud Davis Cup’il 24 aastat, ning Nõukogude Liidu lipu all osaleti aastatel 1945-1992. Hetkel on Eesti koht maailma edetabelis 72. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles