Mis juhtus Hollandi jalgpalliga?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Hollandi koondislased.
Pettunud Hollandi koondislased. Foto: SCANPIX

JALGPALL. Eelmisel suvel tuuseldas Hollandi koondis MM-finaalturniiri alagrupimängus 5:1 Hispaaniat ja rahvusvahelises meedias kuulutati hispaanlaste tiki-taka mängustiil surnuks. Veidike vähem kui poolteist aastat hiljem on MMi pronksmedaliga lõpetanud Hollandi jalgpall sügavas kriisis. 

Hollandi koondise lootused jõuda 2016. aasta EM-finaalturniirile rippusid juuksekarva otsas juba mõnda aega, kuid nagu suurte jalgpallikantside puhul tavaks, püsis õhus arvamus, et küll nad lõpuks kuidagi ikka finaalturniirile saavad. Reaalsuses sai kõik lõplikult selgeks teisipäeva hilisõhtul, kui hollandlased kaotasid ise koduväljakul 2:3 Tšehhile ning Türgi alistas 1:0 Islandi. Nii jäädi alagrupis neljandaks ja finaalturniiril mängiva 24 meeskonna sekka pole hollandlastel suure üllatusena asja.

Heites pilgu Hollandi tervele seekordsele valiksarjale, ei vaata sealt nende poolehoidjatele midagi rõõmustavat vastu. Kümne mänguga saadi 13 punkti, millest 12 tulid tänu võitudele Läti ja Kasahstani üle. Mängudest Tšehhi, Islandi ja Türgiga jäi hollandlastele näppude vahele vaid üks punkt, mis teeniti tänu koduväljakul saadud 1:1 viigile Türgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles