Ecclestone: ärge muretsege, Red Bull jätkab vormel-1 sarjas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone lausus, et Red Bulli võistkonna tulevik sarjas on nüüd «paigas», vahendab Autosport. See peaks ümber lükkama jutud, et tiim lahkub käesoleva hooaja järel.

Autosport kinnitab, et nende andmetel asus Red Bull eelmisel nädalavahetusel Sotšis peetud etapi ajal taas läbirääkimisi pidama mootoritootja Renault’ga, kellega nad suve lõpus üks aasta enne tähtaega lepingu lõpetasid. Samas tunnistas ka Ecclestone, et mõne nädala eest polnud ta Red Bulli jätkamises sugugi kindel. «Arvestades, mis nüüd on toimunud, ei usu ma nende lahkumist. Kuid enne arvasin seda küll.»

Kui ajakirjanikud uurisid, mis meelemuutuse põhjustas, vastas Ecclestone salapäraselt: «Asjad on nüüd paigas.»

Red Bull teatas suvel, et loobub Renault’ jõuallikatest, kuna need pole konkurentsivõimelised. Katsed saada endale Ferrari ja Mercedese mootoreid lõppesid aga läbikukkumisega, sest Ferrari pakkus Red Bullile aasta aega vanu jõuallikaid, Mercedes ei soostunud aga isegi variandiga, et Red Bulli autodele antavad mootorid kannaksid Aston Martini logo.

Küll aga võib mootoritootjat vahetada Red Bulli sõsartiim Toro Rosso, kes on nõus kasutama Ferrari aastavanuseid mootoreid. Ecclestone lisas, et Red Bulli pikaajaline leping vormel-1 sarjaga tähendab hulga selliste kokkulepete olemasolu, mille murdmine läheks tiimile väga kalliks maksma. «Kui Mateschitz (tiimijuht Dieter Mateschitz – toim) tahab lahkuda, siis ta teab, et see kujuneb talle väga kulukaks,» sõnas Ecclestone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles