Vaid aasta trellide taga istunud Pistorius pääseb vanglast välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius
Oscar Pistorius Foto: SCANPIX

Oma elukaaslase Reeva Steenkampi tapmise eest vangi mõistetud jooksja Oscar Pistorius pääseb pärast karistusest viiendiku ära kandmist vanglast välja, kirjutab BBC.

Mullu mõisteti Pistorius tahtmatu tapmise eest viieks aastaks vangi. Jooksja tulistas 2013. aasta veebruaris oma kodus läbi vannitoa ukse seal viibinud Steenkampi, väites hiljem, et pidas naist majja tunginud murdvargaks. Prokurör on aga otsuse edasi kaevanud, nõudes Pistoriusele tahtliku tapmise eest rängemat karistust. Apellatsioon võetakse arutusele 3. novembril.

Järgmisel teisipäeval pääseb Pistorius vanglast välja, ehkki peab ülejäänud karistusaja ära kandma koduarestis. Trellide taga on ta olnud aasta aega ning esmakordselt üritas ta vanglast vabaneda juba augustis, kuid siis pani Lõuna-Aafrika justiitsminister Michael Masutha sellele käe ette, leides, et Pistoriuse vabastamisotsus langetati enneaegselt.

Steenkampi perekonna toonaste sõnade järgi ei olnud vanglas veedetud kümme kuud Pistoriusele piisav karistus. Tänast otsust kommenteerides sõnas perekonna advokaat, et Steenkampi vanemad on jätkuvalt Pistoriuse vabastamisele vastu, ehkki eeldasid, et nii juhtub. Vanemad lisasid, et mitte miski ei too nende tütart tagasi. Pistoriuse perekond teatas vaid, et on vabanemisega kursis, keeldudes täiendavatest kommentaaridest.

BBC teatel peab Pistorius koduarestis viibimise ajal loobuma relvade omamise õigusest ning jätkama ilmselt ka psühhoteraapiaga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles