Cretu: seitsmendasse taevasse jõudmisest jäi puudu väga vähe

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu EMil koos Rait Rikbergiga.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu EMil koos Rait Rikbergiga. Foto: Tairo Lutter

47-aastane Rumeeniast pärit koondise peatreener Gheorghe Cretu on võrkpallile ülimalt pühendunud, elab ja hingab selle rütmis. Iga vaba hetke tegeleb statistika uurimisega või mõtleb, kuidas mängijaid psühholoogilises osas aidata. Pärast koondise viimast mängu EMil Serbiaga lendas ta otse Poolasse Lubini, kus juhendab Lubini Cuprumi meeskonda, seal mängivad uuel hooajal ka meie koondislased Robert Täht ja Keith Pupart. Intervjuu andmise ajal oli ta aga põiganud hetkeks hoopis Wroclawisse oma abikaasa ja tütre juurde. Elu käib tema jaoks hullumeelse tempoga. Käis juba suvel: kui koondis jõudis Euroopa liiga finaalturniirile, sõitis treener kohe viimase mängu järel mõneks ajaks klubi asju ajama.

Lapsest saati kõikide tuttavate poolt eranditult Gianniks kutsutav emotsionaalne mees on mängu ajal üldiselt vaoshoitud, ent kui tunneb, et keegi teeb tema mängijatele liiga, laseb tunded valla. Alaliit sooviks mehe jätkamist, ent hetkel võttis juhendaja uue lepingu sõlmimise osas novembrini mõtlemisaja. Ka mängijad on korduvalt öelnud, et karmi, aga õiglase juhendaja käe all mängiksid nad hea meelega. Võib arvata, et koondise head esitused EMil kosilasi just eemale ei peletanud.

Ma loodan, et koondise edu osatakse ära kasutada ja selle toel alale toetajaid juurde leida. See on eluliselt tähtis. Teil pole teisi pallimängukoondiseid, mis oleks tipule nii lähedal. Nii väikseid riike pole EMil palju, me torkasime silma. Näiteks kui saaks suvel kutsuda Eestisse Venemaa ja teised sel tasemel koondised, maksta kinni nende siinse elamise ja pidada kontrollkohtumisi, ei kohtuks me Itaalia-suguste tiimide mitte EMil, vaid juba enne seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles