Euroopas hiilanud USA korvpallur suri vaid 40-aastaselt vähki

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nate Huffman.
Nate Huffman. Foto: Tel Avivi Maccabi / Facebook

Korvpallur Nate Hoffman, keda loetakse Iisraeli suurklubi Tel Avivi Maccabi kõigi aegade paremate mängijate hulka, suri vaid 40-aastaselt vähki.

Väljaande The Jerusalem Post teatel diagnoositi Hoffmanil neljanda astme põievähk kõigest paar nädalat tagasi, kuid paraku olid kasvaja siirded juba jõudnud ka lümfisõlmedesse, maksa ja kopsudesse.

Huffman saabus Maccabisse 1999. aasta suvel Hispaaniast ning aitas kolme hooaja jooksul meeskonnal võita kolm kodust meistritiitli, lisaks kolm karikat ning 2001. aastal ka FIBA SuproLiiga. Lisaks võidule jõudis Maccabi ka ülejäänud kahe hooaja jooksul eurosarjas nelja parema hulka. Tiitliga lõppenud hooajal valiti Huffman ühtlasi SuproLiiga hooaja parimaks mängijaks. Finaalis viskas ta Ateena Panathinaikose vastu 21 punkti ja võttis 9 lauapalli.

Pärast kolme edukat aastat Iisraelis sõlmis Huffman 2002. aastal kolmeaastase lepingu NBA klubiga Toronto Raptors, kuid jõudis nende eest pidada vaid seitse mängu, sest 2003. aasta jaanuaris lõpetas klubi temaga lepingu, viidates sellele, et Huffman varjas nendega liitudes põlvevigastust. Spordikohtu otsusega jäi õigus siiski Huffmanile ning Raptors pidi ameeriklasele välja maksma 2,56 miljonit dollarit saamata jäänud tasu.

«Nate oli hiiglane – mitte ainult pikkuse ja mänguoskuste, vaid ka südame poolest. Temast kiirgas kõigi ümbritsevate inimeste suunas armastust ja soojust. Jääme teda väga taga igatsema,» lausus Maccabi juhatuse esimees Shimon Mizrahi. Huffmani mälestuseks kannavad Maccabi mängijad täna algava Euroliiga põhihooaja esimeses mängus Moskva CSKAga leinalinte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles