Türgi debütantide hea õhtu: avavõit Euroliigas tuli lisaajal

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalli Euroliiga.
Korvpalli Euroliiga. Foto: SCANPIX

Korvpalli Euroliiga algrupiturniiri esimese lisaajale läinud mängu pakkusid liiga uustulnuk Darüssafaka & Dogus Türgist ning Sassari. 66:66 lõppenud normaalaja järel võitis Istanbuli klubi kodupubliku rõõmuks lisaaja kindlalt 17:8 ja kogu mängu 83:74.

Vabapääsmega turniirile pääsenud Darüssafaka kasuks tõi Milko Bjelica 15 punkti, Reggie Redding ja Jamon Gordon lisasid mõlemad 12 punkti. Sassari parim oli 14 punktiga Rok Stipcevic, Marquez Haynes viskas 12 ja Joe Alexander 11 punkti. Sarnaselt paar tundi varem Barcelona alistanud Karsiyakale suutis ka Darüssafaka seega võidu kirja saada klubi kõigi aegade esimeses Euroliiga põhiturniiri kohtumises.

Malaga Unicaja oli kodus 76:71 parem Bambergi Brose Basketist. Võitjatele tõi leedulane Mindaugas Kuzminskas 18 punkti, Will Thomas lisas 13 punkti. Bambergi kasuks viskas Nikos Zisis 16 punkti, Janis Strelnieksi arvele jäi 10 silma ning Nicolo Melli ja Bradley Wanamaker kogusid kumbki 10 punkti.

Kevadine finalist Pireuse Olympiacos alustas tänavust alagrupiturniiri 76:61 koduvõiduga Zagrebi Cedevita üle. Giorgios Printezis viskas 20 punkti ja võttis kaheksa lauapalli, Patric Young lisas 16 ning Matt Lojeski 14 punkti. Külalistele tõi Jacob Pullen 18 punkti, Tomislav Zubcic viskas 16 punkti. Cedevita eest käis platsil ka 16-aastane Bosnia ja Hertsegoviina tulevikutalent Džanan Musa, kes viskas viie minutiga neli punkti ning võttis ühe lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles