Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak riputavad tossud varna ja sihivad olümpiat

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Tiisaar (paremal) TTÜ särgis.
Mart Tiisaar (paremal) TTÜ särgis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti võrkpallikoondise tulevikulootused Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar võtsid vastu otsuse jätkata oma sportlasteed rannavõrkpalluritena eesmärgiga saavutada edu 2020. aasta suveolümpial Tokyos.

Eelmisel hooajal Soome meistriliigas pallinud diagonaalründaja Tiisaar püstitas seal punktirekordi, kui tõi põhiturniiril lausa 671 punkti. Kusti Nõlvak valiti samal ajal teist korda Eesti-Läti ühisliiga parimaks sidemängijaks ning mõlemad esindasid Eesti meeste koondist suvel Euroopa liigas.

«Otsus teha kärjäärimuutus oli naeruväärselt lihtne, kuid samas tohutult keeruline,» nentis Tiisaar ja lisas, et rannavõrkpalluri karjäärist on ta unistanud juba pikalt, kuid seni vaid idee tasandil.

Mis pani sportlase meelt muutma? «Pärast Soome hooaega tuli pakkumisi Soome, Belgiasse ja Saksamaale - eesmärgid olid justkui täitumas ja võimalus siseneda Kesk-Euroopa võrkpallimaailma oli ahvatlev. Samas midagi nagu kripeldas ja kohe lepinguid allkirjastama ei hakanud. Siis jõudsingi selleni, et äkki peaks kõik võimalikud valikud uuesti läbi mõtlema,» kirjeldas Tiisaar pressiteates karjäärivahetuse idee sündi.

Ka Nõlvaku mõtted on sarnased: «Saalivõrkpallis olid mul sihid väga kõrged ja oli ka pakkumisi välisklubidest, kuid see ei tundunud päris õige. Oli käes aeg teha otsus, kuidas minu edasine elu hakkab välja nägema. Eestis pallides hakkas lagi paistma ning tuli teha samm edasi. Olen alati julgustanud oma sõpru ja lähedasi tegelema just sellega, mis neile enim meeldib. Oli aeg peeglisse vaadata ning leidsin, et tegelikult on rannavõrkpall see, mida armastan.»

Nõlvak-Tiisaare sõnul sai otsuse tegemisel kaalukausiks südamehääle kuulamine. «Pärast kuudepikkust arutamist ja mõtete koondamist võtsimegi vastu otsuse, et keerame ette uue lehe ning alustame rannavõrkpalliga. Oleme juba ka esimesed toetajad leidnud ja kuigi teekond unistuste saavutamiseni ja ka eelarve kokkusaamiseni on pikk, oli hea näha, et meisse usutakse,» rääkis Nõlvak, kes kinnitas, et uue suuna on heaks kiitnud Eesti Võrkpalli Liit.

Nõlvak-Tiisaar on eesmärgiks võtnud jõuda ja esineda edukalt 2020. aasta Tokyo olümpiamängudel ja ettevalmistused selleks algavad juba praegu. «Suundume novembri keskel Taisse, et teha esimene ettevalmistav laager. Alates jaanuari lõpust oleme sparringpartneritega Tenerifel, seejärel algabki esimene hooaeg, kus võtame osa nii paljudel võistlustel, kus vähegi võimalik. Arvame, et võistluskogemuse kogumine on selle ala võti,» selgitas Tiisaar plaane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles