Naiste vutikoondise peatreener selgest kaotusest Maltale: tuleb olla pühendunum ja otsustavam

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiste koondise peatreener Keith Boanas.
Eesti naiste koondise peatreener Keith Boanas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti naiste A-koondis pidas 13. ja 15. oktoobril kaks maavõistlusmängu Malta naiskonnaga. Esimeses kohtumises mängisid eestlannad välja 1:1 viigi ning teises mängus pidi Eesti tunnistama Malta 3:0 paremust.

Oma mõtteid mängude osas avaldas peatreener Keith Boanas. «Mängude peamiseks eesmärgiks oli saada parim ettevalmistus järgnevateks valikmängudeks, sest ainult trenn ei suuda asendada tempot ja survet, mis rahvusvahelistes kohtumistes on. Me teadsime, et vaatamata positsioonile FIFA edetabelis, on Malta tugevaks vastaseks, olles neile paar aastat tagasi kahel korral kaotanud. Siiski oli meie eesmärgiks need mängud võita.»

Esimest kohtumist asus Eesti 35. minutil juhtima, kuid teisel poolajal lasti Maltal penaltist viigistada. Rohkem väravaid ei suutnud kumbki naiskond lüüa ning lõpptulemuseks oligi viik. «Me alustasime esimest mängu hästi. Hoidsime rohkem palli ja suutsime leida häid kombinatsioone. Lõpuks jõudsime läbi Signy Aarna ka teenitud väravani,» sõnas Boanas.

«Vaheajal rõhutasin seda, et peame tempot tõstma, neid mitte mängu tagasi laskma ja mängu dikteerima. Kahjuks lasime neil ikkagi veidi initsiatiivi haarata ja lubasime neil ka penalti võita. Pärast seda tegutsesime kaitses kindlalt, kuid ei suutnud ise kahjuks väravat lüüa.»

Teine mäng kujunes eestlannade jaoks märksa kurvemalt, kui juba 14. minutil lasti Maltal nurgalöögist pall enda võrku toimetada. Esimesel poolajal rohkem väravaid ei löödud, kuid teisel poolajal suutsid vastased veel kaks väravat enda arvele saada. Kuigi Eesti koondisel oli mängu jooksul tunduvalt rohkem võimalusi, jäid need realiseerimise taha ning Malta õnneks kasutasid nemad oma võimalused sajaprotsendiliselt ära.

«Alustasime teises mängus jälle hästi ja meil oli juba varakult võimalus skoor avada, kui äärelt tulnud tsenderdusele oleks vaja olnud jalg vahele saada. Seejärel oli meil kasutada karistuslöök, mille Daniela Mona Lambin suutis hästi karistusalasse toimetada. Kahjuks kaotasime õhuvõitlused, mis viis vastased kontrarünnakule ning tänu sellele teenisid nad ka nurgalöögi, millest värav tuli,» kirjeldas Boanas mängu algust ja väravat.

«Poolajal muutsime formatsiooni, minnes üle kahele ründajale ja neljale ründavamale poolikule. Tänu sellele tekitasime rohkem võimalusi, kuid lasime ikkagi vastaste ründajatel liiga kergelt läbi tulla. Otsustavus oli see, mis vahe sisse tõi. Tundub, et me ei suuda reageerida sellele, et võistkonnad, kes on edetabelis meie lähedal või meist madalamal, on vägagi motiveeritud meid võitma. Me ei suuda vastu hammustada.»

Boanas rääkis ka sellest, kuidas kohtumised Maltaga võivad mõjutada naiskonna valmisolekut EM-valikmängudeks. «Siin on kaks võimalust, kuidas reageerida – me võime lasta sellel mõjuda negatiivselt ja ennast veidi haletseda või siis võtta seda kui äratust ja kasutada vigu selleks, et neist õppida ja neid parandada. Me oleme jõudnud järeldusele, et vajame rohkem väravalööjaid ja me ei saa loota ainult Signy peale. Ründemängijad peavad oma sooritust parandama. Meil on valikus 20 mängijat ja ma ei näe vajadust seda muuta, kuid algkoosseis vajab kindlasti järelemõtlemist. Proovikiviks on nüüd näidata, kui palju iseloomu meil on ja peame igale mängule vastu minema suurema pühendumuse ja otsustavusega. Sellisel juhul on meil võimalus järgnevatest mängudest midagi positiivset saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles