Üllatavad numbrid: Therese Johaug on rikkam kui Marit Björgen

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug (paremal) on Marit Björgeni selja taha jätnud.
Therese Johaug (paremal) on Marit Björgeni selja taha jätnud. Foto: Martti Kainulainen/Lehtikuva

Norra rahvusringhääling analüüsis sealsete talisportlaste 2014. aasta tuludeklaratsioone ja leidis, et kõige rohkem teenis olümpia-aastal raha oodatult suusakuninganna Marit Björgen.

Björgeni teenistuseks oli üle 700 000 euro, talle järgnes laskesuusataja Emil Hegle Svendsen 450 000 euroga ja kolmandaks platseerus Björgeni konkurent Therese Johaug 350 000 euroga.

Küll hinnatakse Johaugi varandust pisut suuremaks kui Björgeni oma. Johaugi vara on NRK teatel üle kolme miljoni euro, Björgenil napilt alla kolme miljoni. Teised jäävad neist juba kaugele. Näiteks Petter Northugi vara hinnatakse 800 000 euro peale.

Tegelikult peaks Johaugi ja Northugi puhul need summad isegi suuremad olema, sest mõlemal on ohtralt isiklikke sponsoreid. Johaugi mänedžer Jörn Ernst sõnas paar nädalat tagasi Norra meediale, et Johaug teenis ainuüksi läinud hooajaga 1,1-1,3 miljonit eurot. Lisaks on Johaug Norra üks tuntumaid reklaamnägusid, kes on jala ukse vahele saanud ka modellinduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles