Tiit Sokk: olime EMil pärast kahte mängu sellise surve all, mida ei soovita kellelegi

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peatreener Tiit Sokk ja tema parem käsi Alar Varrak.
Eesti peatreener Tiit Sokk ja tema parem käsi Alar Varrak. Foto: Tairo Lutter

Nädala algul toimus Saku suurhallis juba traditsioonine korvpallikonverents, mis vältas hommikul kümnest õhtul pea poole seitsmeni. Aruande esitasid kõigi koondiste treenerid.

Konverentsi lõpetas meeste koondise peatreener Tiit Sokk, kes vaatas tagasi septembrikuisele EM-finaalturniirile ja ettevalmistusele.

  • Kõik kes õigel ajal alustasid, olid ka lõpus rivis ja vormis (v.a mõned vigastatud mehed)
  • Märksõna «teravus» kogu mängutsükli jooksul. Venemaaga mängudest kuni EMi viimase mänguni Lätiga teenisime vabaviskeid vastasest rohkem vaid ühel korral (kodus Filipiinide vastu).
  • Oleme väga hea võistkond, kuid meil pole väga häid indiviide. Teistel on ässad, aga kes meil võtab ja teeb otsustaval hetkel üks-üks ära?
  • Esimesed kaks EM-mängu: ise põlesime läbi. Tšehhiga – olen kuu aja jooksul seda niipalju videos ja oma peas läbi kedranud. EM polegi nagu minu jaoks läbi. Panime seitse lay-up'i mööda ja mäng oli käest läinud. Belgiaga mängus olid kõik pahad asjad kokku. Seal panid vastased korvid ära meie kõige paremate kaitsjate vastu.
  • Kes teenis EMil meie meestest kõige rohkem vabaviskeid? Sten-Timmu Sokk. See on nonsenss.
  • Kokkuvõttes: eesmärk oli edasi pääseda. Kas see jäi Leedu või Läti mängu, ei tea. Oli see üks oluline vise Leedu vastu, viimane veerand Läti vastu, üks kaitselaud Leedu vastu – mine võta tagantjärele kinni.
  • Seda survet, mille all oli meeskond ja treenerid pärast kahte mängu, ei soovita ma ühelegi mängijale ega treenerile.

Erilise huviga kuulati eduka U16 koondise aruannet Vaido Rego poolt.  «Me ei läinud EMile ilmtingimata võitma, nii kummaliselt kui see ka ei kõla,» ütles ta.

«Läksime oma oskusi ja vormi realiseerima ning oma mängu mängima. Oma mäng, see tähendab: agressiivsus, tempo, surve vastasele, mitte lasta palli saada ühe söödu kaugusele, pick'n-roll'i vastu kaitses agressiivselt, abistav kaitse, kaitse rotatsioon. Lisaks proovisime mitmel turniiril enne Sofiat anda pikkadele palli otse korvi alla, et nad mängiksid ka individuaalselt, mitte ainult läbi pick’n’rolli. Õppisime pidevalt oma vigadest, proovisime igast mängust midagi kasulikku kaasa võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles