Pääs jalgpalli EM-finaalturniirile tagati tänu altkäemaksule?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albaania jalgpallikoondislased tähistamas EM-finaalturniirile jõudmist.
Albaania jalgpallikoondislased tähistamas EM-finaalturniirile jõudmist. Foto: SCANPIX

Albaania jalgpallikoondis jõudis lõppenud EM-valiksarjas ajaloolise saavutuseni, kui alagrupi teise kohaga tagati endale pääs järgmisel aastal Prantsusmaal peetavale finaalturniirile. Albaanlaste esmakordne finaalturniirile jõudmine on põhjustamas aga juba skandaali, kuna Albaania meedia teatel jõuti nii kaugele tänu altkäemaksule.

Albaania vajas mäletatavasti finaalturniirile pääsemiseks alagrupi viimases kohtumises võõrsil võitu Armeenia üle ning lõpuks teenitigi kindel 3:0 võit. Albaania meedia teatel maksti aga neljale armeenlasele kokku 2 miljonit eurot altkäemaksu.

Asja on nüüdseks uurima asunud ka Euroopa Jalgpalli Liit UEFA. «Kuna antud teema on saanud meedias juba nii palju kajastust, siis asub asja uurima ka UEFA. Delegaadid ja kohtunikud on kohustatud meile saatma raporteid ja vastama meie küsimustele, kas midagi tundus kohapeal kahtlasena,» rääkis pikaaegne UEFA ametnik Dušan Maravic Serbia ajalehele Kurir.

Kui süüdistsutel peakski tõepõhi all olema, siis ajalehe Kurir andmetel jääks Albaania enda EM-piletist ilma ning nende asemel pääseks otse EMile Taani. Play-off’i viivale kohale tõuseks aga Serbia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles