Nõmme Kalju alistas Sillamäe ülikindlalt ja liikus pronksmedalitele lähemale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 33. vooru kohtumises läksid Postimehe telemängus vastamisi Sillamäe Kalev ja Nõmme Kalju. Külla sõitnud Kalju oli Sillamäest üle koguni 4:0 ja jätkab tabelis kolmandana. Kõik väravad löödi esimesel poolajal: 4. ja 34. minutil skooris Tarmo Neemelo ning 18. ja 40. minutil Joel Lindpere.

Et täna olid võidukad ka teisel kohal olev Tallinna Levadia ja Infonet, siis jäi kolme klubi omavaheline seis samaks. Levadial on kolm vooru enne meistriliiga lõppu teisena 72, Kaljul 66 ja Infonetil 59 punkti. Sillamäel on viiendana koos 50 punkti.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Sillamäe Kalev – Nõmme Kalju

Laupäeval, 17. oktoobril kell 14.00 Sillamäel Kalevi staadionil

Hooaja alguses julgesid mõlemad meeskonnad tiitlist unistada, kuid tänaseks on need mõtted maha maetud – Sillamäel juba ammu, Kaljul pisut hiljem. Tallinlastel on teoorias võimalik mulluse hõbedaklubi vastu kindlustada pronksmedalid, kodumeeskond jätkab aga võitlust viiendale kohale püsima jäämise nimel ning päris lootusetu pole ka veel neljandat kohta püüda.

Sillamäe jääb neli vooru enne hooaja lõppu neljandal tabelireal olevast Infonetist maha kuue punktiga ning seega on kõrgema koha püüdmine veel matemaatiliselt võimalik. Meeskonna viimase aja mänguvormi vaadates peavad sadamalinlased aga pigem keskenduma sellele, et Narva Transi selja taga hoida. Eelmises mängus kohtuti omavahel ning Jaroslav Kvassovi kaks väravat tagasid selle, et Sillamäe pole liigamängus lähinaabrite paremust tunnistanud juba kolm hooaega järjest.

Kahepunktiline edu Transi ees on aga napp ning ehkki Sillamäe hooaja võib juba praegu tunnistada nurjunuks, rikuks tabelis kuuendale kohale langemine selle põhjalikult. Pärast suvist treenerivahetust väga keskpäraselt mängiva Sillamäe seni ainus ilus hetk Deniss Ugarovi käe all sündis just Kalju vastu, kui juuni algul võideti Hiiul omavaheline mäng 2:0. Augusti alguses võttis Kalju aga 2:1 revanši ning oli võidukas ka viimati Sillamäel käies – aprilli esimestel päevadel pandi seal väravaterohkes mängus oma paremus 3:2 maksma.

Vahepeal suisa seitse mängu võiduta olnud Kalju alistas seejärel Levadia ning võib pärast eelmises voorus Paidest jagu saamist mõlgutada veel mõtteid ka hõbemedalitest. Praegu jäädakse teisel kohal olevast Levadiast maha kuue punktiga, lähim jälitaja Infonet on aga seitsme silma kaugusel. See tähendab, et kui Kaljul õnnestub Sillamäelt taas kolm punkti Tallinnasse viia ning Infonet peaks samal ajal Pärnus libastuma, olekski pronks kolm vooru enne hooaja lõppu kaljukate päralt.

Mõlema meeskonna ridades peab kohtumise vahele jätma oluline mängumees. Sillamäe poolkaitsja Kõrõlo Silitš noppis eelmise kohtumise viimastel sekunditel rumalalt kollase kaardi ega saa seetõttu Kalju vastu mängida, külalistel on aga hooaja lõpuni väljas poolkaitsja Hidetoshi Wakui. Jaapanlane vigastas septembris karikakohtumises jalga ning taastub nüüd operatsioonist.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Hooaja lõpuni on jäänud neli mängu ja kõik need mängud on suure tähtsusega iga klubi jaoks. Nii Nõmme Kalju kui ka meie jaoks on iga punkt oluline ja olen kindel, et mõlemad võistkonnad mängivad laupäeval lõpuni, et parandada oma seisu tabelis. Prognoose teha ei julge, aga usun meie mängijaid ning usun, et nad saavad laupäeval võidu saavutada.»

Sillamäe keskkaitsja-poolkaitsja Deniss Tjapkin: «Väga tähtis mäng tugeva vastase vastu. Arvan, et tuleb aktiivne, dünaamiline mäng ning tahaks kutsuda kodupublikut staadionile kaasa elama ja meid toetama.»

Kalju peatreener Fredo Getulio Aurelio: «Allesjäänud mängudest kindlasti üks raskemaid, kuid oleme ennegi tulnud Sillamäelt tagasi suurepärase tulemusega. Puhkus on meile hästi mõjunud ning meie eesmärk on võit.»

Kalju ründaja Artjom Dmitrijev: «Sillamäe on tänavu tugev olnud, kuid kindlasti ollakse pettunud tabelikohas. Me oleme Sillamäed võitnud kaks korda, nemad meid korra – kindlasti tahavad nad seisu viigistada!»

Foto: Mihkel Maripuu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles