Kaisa Kukk püstitas Saaremaal võimsa rekordi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Kukk.
Kaisa Kukk. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eile alanud 42. Saaremaa kolme päeva jooksu avaetapi, 10 kilomeetri pikkuse Kuressaare linnas ja selle ümbruses kulgenud distantsi võitis meestest keenialane Ibrahim Mukunga Wachira ning naistest ülivõimsalt isikliku rekordiga Kaisa Kukk.

Mukunga läbis avaetapi ajaga 31.11,8. Mullu kolme päeva jooksu kokkuvõttes teise koha saavutanud Argo Jõesoo sai täna samuti teise koha ajaga 31.56,0, vahendas jooksupotaal.ee.

«Ei ole selline vorm nagu eelseisvad asjad lubasid. Olukord on rahuldav. Mukungale ma vastu ei saa. Proovin homme (täna- toim) oma kohta hoida,» ütles Jõesoo Jooksuportaalile

Jõesoost neli sekundit hiljem jõudis kolmandana finišisse parim veteran Andrus Lein. Parima saarlasena sai 4. koha Ando Õitspuu ajaga 32.12,9.

Naistest näitas suurepärast minekut Kaisa Kukk, kes võitis jooksu nii kõva ajaga kui 35.44,8, mis on tema 10 kilomeetri maanteejooksu isiklik rekord. Kuke varasem tippmark oli Rakveres Ööjooksul joostud 36.04.

«Ma ei mõelnud väga aega joosta, aga treener arvas, et esimesel päeval võiksin kiiremini joosta ja teised päevad võtta rahulikumalt. Isiklik rekord tuli mulle üllatusena,» rääkis Kukk Jooksuportaalile. Tema eesmärk oli esimesel päeval võistkondlikus arvestuses saada teiste naiskondadega vahe sisse. «Keha on mitme päevase järjestikuse võistlusega suvel harjunud. Kui teine päev tulebki kehvem, siis kolmas päev on juba parem,» arvas Kukk.

Teine koht kuulus Mari Boikovile isikliku rekordiga 37.07-ga. Kolmas oli Eesti klubiga ProRunner liitunud lätlanna Jolanta Liepina ajaga 38.13. Kokku lõpetas avaetapi 580 jooksjat, mis on uus osavõturekord. Mullu lõpetas esimese etapi 510 jooksjat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles