Saksamaa väljaanne süüdistab FIFAt: 2006. aasta MM oli ostetud

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA.
FIFA. Foto: SCANPIX

Saksa väljaande Spiegel andmetel kasutas Saksamaa 2006. aasta jalgpalli MM-i korraldamisõiguste saamisel tugevasti altkäemaksude abi - sealjuures on tollased asjaosalised praegugi tähtsate organisatsioonide eesotsas.

Spiegeli väitel rahastas täitevkomiteest nelja Aasia hääletaja äraostmist salaja Adidase endine juht Robert Louis-Dreyfus, kes panustas sellesse 10,3 miljoni Šveitsi frangiga (praeguses vääringus pisut alla 10 miljoni euro, tollal inflatsiooni tõttu vähem). Louis-Dreyfus sai raha tagasi 2004. aastal ning seda nii Saksamaa jalgpalliliidu kui ka FIFA skeemitamise kaudu, vahendas Soccernet.ee.

Sealjuures on kogu skeemi keskel praegugi Saksamaa jalgpalliliidu presidendiks olev Wolfgang Niersbach ning Franz Beckenbauer, kes juhtis toona nii MM-i korralduskomisjoni kui ka oli turniiri Saksamaale toomise töögrupi liider.

Spiegelile keegi elusolevatest asjaosalistest (praeguseks on surnud nii Louis-Dreyfus kui ka üks Aasia hääletajatest) kommentaare ei jaganud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles