Paide tõmbas ellujäämisvõitluses pikema kõrre, Tammeka langes eelviimaseks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 33. vooru viimases kohtumises olid täna Paides vastamisi kohalik Linnameeskond ja Tartu Tammeka. Postimehe telemängu võitis 4:0 Paide. Kõik väravad löödi teisel poolajal: 61. minutil tegi skoori Vjatšeslav Zahovaiko, 63. minutil sai värava kirja Lauri Varendi ning 86. ja 90+1. minutil realiseeris Zahovaiko ka kaks penaltit.

Paidel on nüüd kolm vooru enne lõppu koos 24 punkti ja sellega tõusti kaheksandaks. Tammeka langes 22 punktiga üheksandaks ja edestab vaid 21 punkti peal olevat Viljandi Tulevikku. Et seitsmendat positsiooni hoidev Pärnu linnameeskond on kogunud 25 punkti, siis peavad ka nemad veel kõvasti higistama. 48 punktiga kuuendal kohal olevat Narva Transi see grupp mõistagi enam püüda ei saa.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Paide Linnameeskond – Tartu Tammeka

Pühapäeval, 18. oktoobril kell 14.00 Paide linnastaadionil

Seda sorti heitlust, mida Paide ja Tartu pühapäeval Paide linnastaadionil alustavad, nimetatakse tavaliselt «kuue punkti mängudeks» – mõlema jaoks võib mängu tulemus olla liigasse püsimajäämise ja sealt langemise osas otsustava tähtsusega.

Tabeli neli viimast meeskonda mahuvad neli vooru enne hooaja lõppu nelja punkti sisse, kuid omavahelise mängu eel on pisike punktieelis kaheksandal real oleval Tammekal, kes on kogunud 22 punkti punase laterna rolli täitva Paide 21 vastu. Teisalt reedab pilk mängugraafikusse, et paberil on kriipsu võrra lihtsam hoopis Paide ülesanne – pärast omavahelist mängu tuleb neil kohtuda veel otseste konkurentide Viljandi ja Pärnuga ning viimases voorus tiitli poole rühkiva Floraga. Seega on Linnameeskonna saatus sisuliselt nende enda kätes, sest peakonkurentide alistamisest piisaks ilmselt püsimajäämiseks.

Tammeka peab samal ajal kolmes viimases voorus mõõtu võtma tabeli ülemisse poolde kuuluvalt Sillamäelt, Nõmme Kaljult ja Narva Transilt. Kuid nagu üle-eelmises voorus Infoneti vastu kätte võideldud 1:1 viigiga näidati, on tartlased raskel hetkel võimelised ka endast suurematelt punkte näpistama. Lisaks on viimastes voorudes tõsiselt hambaid näidatud nii Florale kui ka Levadiale.

Paraku tuleb tartlastel pühapäeval läbi ajada ilma kaitse tugitala Kaarel Kiidronita, kes jääb kollaste kaartide tõttu kohtumisest eemale. Paidel sunnitud põhjustel puudujaid ei ole. Hooaja kahes esimeses omavahelises mängus võitis Tammeka nii kodus kui ka võõrsil 3:2 ning võidupunktides oldi kinni ka augustikuises viimases omavahelises liigamängus, enne kui Vjatšeslav Zahovaiko karistuslöök kohtumise viigiliselt lõpetas.

Paide peatreener Meelis Rooba: «Paidel algab väga tähtis seeria, kus iga punkt on väga suure väärtusega. Eesmärk on keskenduda oma mängule ja rünnakul momendid ära realiseerida.»

Paide poolkaitsja Hans-Kristjan Hansberg: «Tammekaga mäng on väga otsustav. See on mõlemale meeskonnale väga tähtis, otsustavaks saavad pisiasjad.»

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Mõlemad võistkonnad on raskes seisus ja ihkavad kolme punkti. Taganeda enam kuskile pole ja peame andma endast parima, et Paide nende kodus hävitada.»

Tammeka kaitsja Andre Paju: «Hooaja üks kõige tähtsamaid mänge toimub Paides. Selles mängus on tähtis ainult tulemus, kuna tabeliseis on tihe ning iga punkt on vajalik. Meeskond teab, et ka fännid tulevad meid toetama, seega tuleb anda endast kõik, et kolm punkti Tartusse tuua.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles