Saaremaa kolme päeva jooksu võitsid Ibrahim Mukunga ja Kaisa Kukk

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ibrahim Wachira Mukunga.
Ibrahim Wachira Mukunga. Foto: Urmas Luik

Täna lõppenud 42. Saaremaa kolme päeva jooksu võitsid ülivõimsa eduga meestest kõigil kolmel etapil kiireim olnud keenialane Ibrahim Mukunga Wachira ja naistest sama teoga hakkama saanud Kaisa Kukk. Kui Mukunga võitis jooksuürituse teist korda, siis Kaisa Kuke jaoks oli tegemist esimese võiduga.

Viitstardist täna esimesena Kuressaares rajale lähetatud Mukunga läbis jooksu viimase 16 kilomeetri pikkuse etapi ajaga 51.37,2. Tänase etapiga kasvatas ta oma edu järgnevate ees veelgi. Kolme päeva kokkuvõttes (2:14.48) edestas Mukunga tänasel etapil teisena lõpetanud Andrus Leini 5 minutiga. Lein sai kolme päeva kokkuvõttes teise koha koguajaga 2:19.49. Argo Jõesool ei õnnestunud täna vahet Andrus Leiniga vähendada ja nii säilis eilne üheksasekundiline kaotus, kirjutas jooksuportaal.ee.

Ta püüdis täna viitstardist 9 sekundit varem startinud Andrus Leini küll algul kinni, kuid kolm kilomeetrit enne lõppu Kuressaare tervisepargis laastusel rajal läks Lein eest ära. «Ei suutnud ennast kokku võtta. Vaimselt olin nõrk. Teine läheb, endal vaimset jõudu ei olnud. Pole sel aastal nii tugevalt trenni saanud teha, eks see lõhub enesekindlust,» ütles Jõesoo Jooksuportaalile.

Jõesoo koguaeg kolme päeva kokkuvõttes 2:19.58. «Taktika oligi see, et kolm kilomeetrit enne lõppu üritada, sest viimasele 500 meetri peale jätta ei tahtnud. Mul ei ole nii head kiirust. Pärast esimest kurvi võtsin tempo üles ja jooksin kilomeetri 3.13-ga ning sain vahe sisse,» lausus Lein Jooksuportaalile. Kolme päeva kokkuvõttes mahtusid veel esikuuikusse Sander Jürs, Olavi Allase ja parima saarlasena Ando Õitspuu.

Naistest võitis nii tänase etapi kui ka kolme päeva kokkuvõttes väga suure eduga Kaisa Kukk koguajaga 2:38.20. «Täna tundus päris raske joosta, sest ikkagi kolmas päev ilma massaažita. Reie pealsed olid päris kanged ega tahtnud väga liikuda algul. Hiljem said jalad soojaks ja võis juba joosta,» rääkis Kukk Jooksuportaalile. Aja peale ta ei mõelnud, sest eesmärk oli eelkõige Treeningpartneri naiskonnaga võit saavutada, mis ka õnnestus. Kukk pidas kolme päevaga maratoni joosta raskemaks kui ühe päevaga.

«Pingutada tuleb kõik kolm päeva ja iga päev alustad niiöelda nullist. Samas maratonis oled lõpus väsinum. Peab jooksma nii nagu tuleb,» võrdles Kukk. Oktoobri lõpus osaleb ta Pärnu kahe staadioni jooksul, mis jääb tõenäoliselt hooaja viimaseks stardiks. Detsembris võtab Kukk aja maha ja teeb muid asju. Teine koht kuulus tänasel etapil teise koha saanud Mari Boikovile 2:43.55-ga. Kolmandaks tuli täna samuti kolmas olnud lätlanna Jolanta Liepina koguajaga 2:45.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles