Eesti klubid jäävad Euroopa keskmikest maha

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti ja HC Kehra neljas finaalmäng.
Põlva Serviti ja HC Kehra neljas finaalmäng. Foto: Erik Prozes

Kaitsemäng toimis hästi, kuid rünnak ei vedanud tugevuselt teise Euroopa karikasarja tasemel välja – selline oli Põlva Serviti käsipallimeeskonna peatreeneri Kalmer Mustingu hinnang oma meeskonnale. Laupäeval jäädi EHFi karikasarjas kodus 20:21 alla Šveitsi Pfadi Winterthurile ja langeti konkurentsist välja. Aste madalamal sai laupäeval lühikeseks jäänud euroteekond otsa ka Viljandil.

Tänavu sügisel on käsipalliringkondades räägitud, et Eestis on kolm tugevat meeskonda – Serviti,  HC Viljandi ja HC Kehra – ning nende tiimide tase liigub vaikselt ülesmäge. Euroopa keskmikega võrdselt mängimiseni läheb aga veel aega.

«Eurosarja mängudes tuleb ette palju otsajooksmisi, mida koduliigas tavaliselt ei juhtu. Lisaks vilistati meile mitu jooksu,» ütles Musting, viidates tehnilisele praagile tugevama vastasega kohtudes. Just sellistes mängudes löövad välja vead, mida omavahel pusides ei pruugita tajuda. «Viimases mängus tegime jooksude ja otsajooksudega 11 pallikaotust – rahvusvahelisel tasemel on seda väga palju. Kui sa nii väikese skooriga mängus ei jõua 11 korda rünnakul isegi viskele, on keeruline võita,» lisas Serviti loots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles