Rio OM-piletit jahtiv Latin lõpetas triatloni MK-etapi 15. kohaga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Latin.
Aleksandr Latin. Foto: Kristjan Teedema

Rio olümpiakohta ihkavad Aleksandr Latin ja Kaidi Kivioja olid nädalavahetusel taas stardis MK-etapil. Türgis Alanyas toimunud tavadistantsil õnnestus Latinil kätte võidelda korralik 15. koht, samas kui Kivioja oli sunnitud võistluse katkestama.

Enam kui 70 startinuga meeste võistluse algus ei tõotanud Latinile head. 1,5 km ujumisel kogunenud minutiline kaotus jättis Eesti sportlase viiendasse kümnesse, ent juba kolmandal rattaringil oli Latin suutnud ennast tõsta esikümne piirimaile.

10 km jooksudistantsi esimesel ringil ei saanud Latin ennast lähikonkurentidega võrdväärselt liikuma ning langes mõned positsioonid tahapoole. Edasi eestlase jooks stabiliseerus ning ajaga 1:46:37 finišijoone ületanud Latin rahuldus kokkuvõttes korraliku 15. kohaga. Esikoha saavutanud Joao Pereirale kogunes kaotust üks minut ja 27 sekundit.

Kaidi Kiviojal sedapuhku Türgis nii hästi ei läinud. Kehva ujumise järel püüdis ta suureks kärisenud vahet rattasadulas tagasi teha, kuid kaotas kolmandale ringile minnes ratta üle kontrolli. Kukkumisest kiirelt kogunud Kaidi oli valmis koheselt küll võistlust jätkama, ent ratta purunenud esikahvel selleks paraku võimalust ei andnud.

Järgmisel nädalavahetusel toimuval hooaja viimasel MK-etapil Tongyeongis on eestlastest taaskord stardis Latin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles