Rahvaliiga võitja selgus penaltiseeria järel

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas FC Taritu jalgpallimeeskond
Võidukas FC Taritu jalgpallimeeskond Foto: FC Taritu

Pühapäeval Sillamäe kunstmurustaadionil mängitud jalgpalli meeste rahvaliiga finaali võitis FC Taritu, kes oli 2:2 lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltitega 5:4 parem FC Molycorp Silmetist.

Kahe aasta eest jäi FC Taritu koduväljakul rahvaliiga finaalis Narva Elektrijaamale alla penaltiseerias, mullu piirduti veerandfinaaliga ning seepärast on meeskonna juhi Raimond Salongi sõnul tänavune võit väga tähtis ja magus. «Iga turniiri lähed ju ikkagi võitma,» märkis ta.

Finaal mängiti poolel väljakul ja väikeste väravatega, väljakul oli seitse mängijat. Võitlusliku ja võrdsete meeskondade vahelise mängu esimesel poolajal asusid väljakuperemehed 1:0 juhtima, kuid Keito Liiv viigistas. Siis viis Peeter-Jaak Ait Taritu omakorda 2:1 juhtima, kuid Molycorpi mehed lõid ühe tagasi.

«Oli võitluslik mäng,» tõdes Salong. «Läksime kaitsest lähtuvalt ja jätsime võidukohustuse nende kanda. Kartsime enamat, aga saime hästi hakkama.»

Penaltiseerias suutis Taritu väravavaht Martin Prostang Molycorpi mängija viimase löögi tõrjuda ja karikas kuulus saarlastele.

«Eks neid otsustavaid tõrjeid on ennegi tehtud,» jäi Prostang tagasihoidlikuks. «Ja neid on otsustavatel hetkedel tegemata ka jäänud. Tähtsam oli siiski meeskonna edu ja karika võitmine, üksikud õnnestumised on teisejärgulised.»

Nüüd on FC Taritu võitnud enda jaoks kõikidel olulisematel võistlustel karika. Nii on võidetud Saare maakonna meistrivõistlused, sealne saaliliiga ja minijalgpall ning nüüd ka Eesti rahvaliiga.

Raimond Salongi hinnangul on edu saavutamisel vaja ka loosiõnne, sest koduväljakul on suur eelis. «Me mängisime play-offis kaks korda kodus ja kaks korda võõrsil ning see meile ilmselt sobis,» tunnistas ta.

Võidukas FC Taritu meeskond mängis koosseisus Martin Prostang, Kristen Mere, Karl Grepp, Mihkel Alamaa, Raimond Salong, Kaarel Mai, Keito Liiv, Edmond Salong, Peeter-Jaak Ait, Andri Kasela ja Margus Valge.

Rahvaliiga A tasandil osales sel hooajal 83 meeskonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles