Mariel Gregor: ata-ata, poliitikud, ehk Eesti ja Sloveenia imede erinevused

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariel Gregor.
Mariel Gregor. Foto: Peeter Langovits

Sloveenial ja Eestil on äsjalõppenud võrkpalli EMi valguses palju ühist: mõlemad on väikeriigid, mõlemad üllatasid tiitlivõistlusel, lihtsalt ühe koondise üllatus oli mitu korda suurem. Koondiste teekond on ühesugune: mõlemad osalesid suvel Euroopa liigas, mõlemad läbisid alagrupi täiseduga. Sloveenia krooniti meistriks, Eesti jäi medalita. EMil jõudis Sloveenia läbi imelise teekonna finaali, kus vannuti alla Prantsusmaale. Eesti teekond lõppes napi kaotusega Serbiale.

Erinevustest. Sloveenia on alates 2007. aastast osalenud igal Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril ja nüüd kahel aastal Euroopa liigas. Eesti mängis üle mitmete aastate taas Euroopa liigas, mis läks alaliidule maksma umbes 150 000 eurot. Just finantside puudumise tõttu ei tehtud seda pikka aega. Raha nõuab ka finaalturniiril osalemine ja siin tekkis piinlik moment. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles